Antologie de Texte Literare pentru Clasele I și a II-a

Antologie de Texte Literare pentru Clasele I și a II-a
142,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Fiind baiet, biblioteci cutreieram. Incepusem, dragalita-doamne, pe la cinci ani, cu cea parinteasca, de unde extrageam carti din care nu intelegeam chiar totul. La aniversarea de sase ani, am primit Mos Teaca, la cea de sapte ani, un Baron Munchausen, ambele ilustrate de Eugen Taru. Le-am buchisit constiincios, dar si iritat: ma depaseau.

Reveneam atunci la Fratii Grimm, la Andersen si Perrault. In poezie la Topirceanu cu Balada unui greier mic, cu fabula Bivolul si cotofana si chiar cu Rapsodii de toamna. Acestea erau mult mai usor de citit, in primul rand pentru ca le stiam pe dinafara. Mi-as fi dorit pe-atunci ca toate povestile si poeziile care imi placeau sa fie adunate intr-o singura carte.

Iata ca Editura Corint imi implineste acest vis juvenil, intr-un volum cuprinzator pe care toti copiii vor dori sa-l deschida indata ce au inceput sa deprinda jocul cu literele. Nu-i indoiala ca Domniile Voastre, parinti si invatatori, le-o veti lua inainte si le veti citi cu voce tare aceste fermecatoare povesti si versuri, incat, atunci cand le vor parcurge ei insisi, sa le stie aproape la cuvant. Asa le va fi mai usor si lor, si dumneavoastra.

Sau poate, asemeni mie, o veti citi insiva cu placere, cu nostalgie si cu ochii la calendar, nerabdatori sa vina vremea cand Micul Print sau Mica Sirena vor fi in stare sa asculte Bunica lui Iosif sau pe a lui Delavrancea si, cu atat mai mult, sa le citeasca singuri. -- Horia Garbea

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Livrare Gratis N/A
Coperta: Copertă moale
Pagini: 336
Editura: Corint
Apariția: Iunie 2007
ISBN: 973-135-238-1
Dimensiuni: 16,5 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3600

Pareri