Anorexia Nervoasă. Teorie, Evaluare și Tratament

Anorexia Nervoasă. Teorie, Evaluare și Tratament
222,00 MDL (44,62 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cu o incidenta in continua crestere in ultimele decenii, anorexia nervoasa este tulburarea mentala care prezinta cel mai ridicat risc de mortalitate in randul adolescentilor si al carei tratament se dovedeste adesea extrem de dificil.

Rezultat al experientei psihoterapeutice a autorilor, volumul este structurat asemenea abordarii terapeutice, in cadrul careia cunoasterea criteriilor de diagnostic si a aspectelor teoretice preceda evaluarea psihologica si tratamentul propriu-zis. Pentru a ilustra modul cum se instaleaza anorexia nervoasa, evolutia ei si efectele extrem de grave pe care le poate avea, sunt prezentate istoriile unor persoane care au suferit sau sufera de aceasta tulburare.

Anorexia nervoasa constituie astfel o importanta sursa de informatii pentru psihologii clinicieni si psihoterapeuti, pentru studenti si profesori, dar si pentru parinti si adolescenti.

Din cuprins: Criteriile de diagnostic al anorexiei nervoase • Epidemiologie • Etiologie • Anorexia nervoasa la copii si adolescenti • Anorexia nervoasa la barbati • Prevenirea aparitiei anorexiei nervoase • Particularitatile evaluarii anorexiei nervoase la copii si adolescenti • Tratamentul psihologic in anorexia nervoasa • Terapia cognitiv-comportamentala in tratamentul anorexiei nervoase • Terapia familiei

Despre Autor 

Ion Dafinoiu - profesor doctor la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, seful Catedrei de Psihologie Medicala si Psihopedagogie Speciala din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza”, Iasi, vicepresedinte al Federatiei Romane de Psihoterapie, presedinte al Asociatiei Romane de Hipnoza Clinica, Relaxare si Terapie Ericksoniana.

Este titularul cursurilor: Psihodiagnostic clinic, Psihoterapii scurte, Hipnoza clinica si terapie ericksoniana, predate la universitatea ieseana, si al cursului Research Methods in the Social Sciences, predat în cadrul masterului european Perspectives on Social Inclusion. Coordonator al colectiei „Psihologie clinica si psihoterapie” a Editurii Polirom.

Dintre volumele publicate: Sugestie si hipnoza (Editura Stiintifica si Tehnica, 1996), Elemente de psihoterapie integrativa (Editura Polirom, 2000), Personalitatea.Metode calitative de abordare: observatia si interviul (Editura Polirom, 2002), Hipnoza clinica. Tehnici de inductie. Strategii terapeutice (in colaborare, Editura Polirom, 2003), Research Methods in the Social Sciences (Peter Lang, 2003). Psihoterapii scurte. Strategii, metode, tehnici (in colaborare, Editura Polirom, 2005).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 272
Editura: Polirom
Apariția: Decembrie 2012
ISBN: 978-973-46-3281-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4800

Pareri