Anii Pierduți

Anii Pierduți
120,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Jonathan Lyons, specialist în Biblie, crede că a descoperit cel mai rar pergament din lume – o scrisoare a lui Iisus Hristos. Un pergament furat din Biblioteca Vaticanului prin anii 1500, care, dacă ar fi autentificat, ar putea deveni cel mai venerat document din istorie şi, cu siguranţă, cel mai râvnit şi mai valoros obiect din lume.Sub promisiunea că vor păstra secretul, Jonathan se consultă cu câţiva experţi.

După doar câteva zile, Jonathan este găsit mort în propriul birou, iar soţia lui, bolnavă de Alzheimer, este descoperită într-un dulap, incoerentă şi strângând la piept arma crimei. Și-a ucis oare soţul într-un acces de gelozie, aşa cum afirmă poliţia? Sau moartea lui trimite la o chestiune mai amplă: cine a intrat în posesia pergamentului nepreţuit, acum dispărut?

Răspunsul îl va da fiica lor, în vârstă de douăzeci şi opt de ani, hotărâtă să-și dezvinovăţească mama şi să descifreze adevăratul mister din spatele morţii tatălui ei.

 

Recenzie Bestseller.md


 

Mary Higgins Clark, considerată regina suspansului din America relatează în cel mai recent roman al său “Anii pierduți” dezvăluirea crimei lui Jonathan Lyons, specialist în Biblie, care se presupune că a descopeit cel mai rar pergament din lume – o scrisoare a lui Iisus Hristos.

Un pergament furat din Biblioteca Vaticanului prin anii 1500, care, dacă ar fi autentificat, ar putea deveni cel mai venerat document din istorie şi, cu siguranţă, cel mai râvnit şi mai valoros obiect din lume. Sub promisiunea că vor păstra secretul, Jonathan se consultă cu câţiva experţi.
Citește un fragment din carte!

După doar câteva zile, Jonathan este găsit mort în propriul birou, iar soţia lui, bolnavă de Alzheimer, este descoperită într-un dulap, incoerentă şi strângând la piept arma crimei. Și-a ucis oare soţul într-un acces de gelozie, aşa cum afirmă poliţia? Sau moartea lui trimite la o chestiune mai amplă: cine a intrat în posesia pergamentului nepreţuit, acum dispărut?

Răspunsul îl va da fiica lor, în vârstă de douăzeci şi opt de ani, hotărâtă să-și dezvinovăţească mama şi să descifreze adevăratul mister din spatele morţii tatălui ei.

Romanul prinde un ritm alert, datorită investigației paralele făcute de detectivii Dimon Benet și Rita Rodrigues de la procuratură, pe de o parte, și fiica victimei, Mariah Lyons și, prieteni de familie, soții Alviriah și Willy Meehan, de cealaltă parte.

Ceea ce fascinează la lectura ecestui roman este răsturnarea frecventă de situații și informația pe care o alege autoarea să o transmită cititorului, așa încât acesta să cunoască ceva în plus față de personaje, dar nu îndeajuns pentru a dezvălui misterul morții profesorului Jonathan Lyons.
Acordăm 4 din 5 stele. Recomandăm pentru iubitorii literaturii de suspans și mister.

-- Recenzie de Ion Bargan


Despre Autor


 

Mary Higgins Clark şi-a dobândit celebritatea în 1975, când editura Simon & Schuster i-a publicat primul roman de suspans, Where Are the Children?, care s-a bucurat imediat de un succes uriaş. De atunci, a scris peste treizeci de thrillere, care au intrat pe lista de bestselleruri a The New York Times şi s-au vândut în mai mult de o sută de milioane de exemplare, numai în Statele Unite.

Insă recunoaşterea internaţională nu a întârziat să apară, astfel că Mary Higgins Clark este una dintre cele mai bine vândute autoare din Franţa, unde, în 1980, a primit Grand Prix de Literature Policière, iar în anul 2000, a fost numită Cavaler al Ordinului Artelor şi Literaturii de către ministrul culturii francez.

Tot în 2000, Mary Higgins Clark a fost aleasă drept Mare Maestru al Premiilor Edgar de Asociaţia Mystery Writers of America, iar anual, premiul Mary Higgins Clark, sponsorizat de Simon & Schuster, este conferit autorilor de literatură de suspans care scriu în tradiţia autoarei. Două dintre romanele sale, Where Are the Children? şi A Stranger Is Watching, au fost transpuse pe marele ecran, iar multe dintre romanele şi nuvele ei au fost adaptate pentru televiziune.

Mary Higgins Clark este considerată regina suspansului din America, iar Anii pierduți este cel mai recent roman al său.


Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 320
Editura: Litera
Apariția: 2012
ISBN: 978-606-21-0006-3
Dimensiuni: 10,7 x 17,7 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

Am citit tot ce s-a tradus la noi de ea
Imi place mult Mary Higgins Clark; am citit tot ce s-a tradus la noi de ea. Din pacate, desi mai are multe alte carti, la noi apar foarte greu traduceri din acest gen.
Evaluarea
Parerea lui Carolina / (Plasată la data 13.05.2014)

Bestseller.md îți mai recomandă: