Angelologia

Angelologia
192,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Evangeline era o copilă atunci când tatăl ei a încredinţat-o măicuţelor de la mănăstirea St Rose. La 23 de ani, descoperirea unei scrisori din 1943 îi revelează tinerei o istorie secretă de acum o mie de ani, un străvechi conflict între Societatea Angelologilor şi nephilimi, descendenţii rezultaţi din împreunarea îngerilor cu oamenii.

Generaţii întregi de angelologi şi-au pus viaţa în slujba anihilării nephilimilor, iar misiunea lor, căreia Evangeline i-a fost de mult menită, o poartă din bucolica ei mănăstire în centrul opulenţei newyorkeze.

Angelologia, un roman care musteşte de istorie şi de personaje captivante, împleteşte tradiţia biblică, mitul orfic şi viziunea miltoniană a paradisului pierdut într-o poveste fascinantă, despre oameni obişnuiţi prinşi într-o luptă care va decide soarta omenirii. Roman tradus în 31 de ţări

Recenzii

”Roman deopotrivă senzual şi intelectual, Angelologia este un thriller teribil de inteligent, mai degrabă în stilul lui Umberto Eco decât al lui Dan Brown, însă fără sentimentalismul confuz al elogiilor New Age sau al tratatelor catolice. (...) Pusă în scenă cu vivacitate, Angelologia este plină de imagini aproape cinematografice, are o eroină energică şi adaptabilă şi un personaj negativ de o cruzime elegantă.” –- The New York Times

 ”O poveste de un fantastic sumbru. Intrigile pline de suspans şi scenele de luptă apocaliptice îi conferă o vigoare şi o vitalitate emoţionante.” -- Publishers Weekly

”Angelologia este un thriller fantasy (nu neapărat unul doar pentru adolescenți), care aduce o viziune nouă asupra nephilimilor - urmașii îngerilor căzuți. Dacă până acum eram obișnuiți ca aceștia să fie portretizați ca personaje pozitive, Danielle Trussoni vine cu o idee unică. În cartea ei acești îngeri sunt prezentați ca un grup inamic al omenirii, care de secole profită și asuprește societatea. Cu o atmosferă de thriller și un scenariu încărcat de conspirații, Angelologia se citește mai rapid decât te-ai putea aștepta atunci când vezi pentru prima dată cele peste 700 de pagini.

În ciuda faptului că unele aspecte nu sunt neapărat nemaiîntâlnite (societatea mai mult sau mai puțin secretă a angelologilor, familiile străvechi și extrem de puternice de nephilimi care conduc din umbră lumea, etc), autoarea introduce și câteva idei ce oferă un plus de originalitate. Astfel, protagonista este o călugăriță, o treime din carte este narată din perspectiva altui personaj, care devine în aceste pagini personaj principal și acțiunea se mută în altă țară și în alt timp, unele legende din religiile antice se împletesc cu miturile creștine, etc. Avem deci în față o poveste complexă, foarte bine documentată, ce se întinde de-a lungul a mai multe decenii, cu un scenariu complex și câteva răsturnări de situație surprinzătoare

Plusuri: O îmbinare interesantă a unor elemente foarte diferite, povești încâlcite care se nasc din alte povești la fel de complicate și o viziune foarte completă și bine documentată a Europei secolelor trecute și a modului de funcționare a societății de angelologi din perioada aceea.  

Minusuri: - Există câteva neconcordanțe minore, însă destul de iritante în poveste. Pare că autoarea a ales o anumită desfășurare a lucrurilor, apoi s-a răzgândit și a optat pentru o altă versiune, însă a uitat să mai modifice și pasajele dinainte care duseseră la respectiva înlănțuire de evenimente. Nu este vorba de aspecte importante, ci de câteva chestiuni aproape neînsemnate, însă mi s-a părut că dezorientează pe moment cititorul.

- Iubirea instantă. Nu mi-a displăcut atracția care se naște între protagoniști, însă mai târziu, un singur rând a reușit să strice totul. Autoarea îl face pe Verlaine să își conștientizeze brusc iubirea sinceră și profundă pentru Evangeline, pe care o cunoaște de… o zi. Probabil intenția a fost aceea de a adăuga mai mult dramatism poveștii și de a crea un impact mai mare odată cu scenele din finalul romanului. Însă personal, consider că nu a reușit decât să creeze un moment ridicol și să facă mii de cititori să își dea ochii peste cap.

Recomandari: Amatorilor de thrillere în care conspirațiile încâlcite influențează soarta lumii, celor care citesc cu plăcere romane încărcate de evenimente istorice și simboluri mitice și celor pasionați de literatură fantasy și își doresc să descopere o viziune nouă asupra nephilimilor.

--  Roxana Turcitu, Bookblog.ro

Video despre Carte


Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Angelology: A Novel
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 736
Editura: Litera
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-675-824-9
Dimensiuni: 13 x 19 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

Excelent!
Pina nu demult credeam ca femile sunt capabile doar de romane de dragoste,
insa aceasta carte mi-a schimbat parerile.
E un thriller teribil de inteligent ce mi-a dezvaluit niste mici adevaruri si noi teorii,
m-a bucurat si totodata m-a intristat finalul far de happy end, insa asa-i viata.
p.s. Mai usor se da la citit daca ai citit cite ceva din Cartea lui Enoh.
Evaluarea
Parerea lui Eugeniu / (Plasată la data 08.03.2014)

Bestseller.md îți mai recomandă: