Analiza Politicilor Publice. O Introducere

Analiza Politicilor Publice. O Introducere
316,00 MDL (79,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Conceput ca o sinteza multidisciplinara a conceptelor si metodelor utilizate in analiza politicilor publice, volumul pune accent pe formularea adecvata a problemelor specifice domeniului, ca etapa cruciala in solutionarea acestora.

Deoarece o analiza corecta a politicilor presupune intelegerea contextului general si a situatiilor particulare cu care se confrunta guvernele in cadrul societatilor actuale, sint incluse informatii de ultima ora despre metodele de definire a problemelor si un format simplu de prezentare a analizei politicilor. Termenii-cheie sint definiti la prima ocurenta si enumerati la sfirsitul fiecarui capitol, iar caracterul aplicativ al diferitelor notiuni teoretice e ilustrat cu exemple si exercitii demonstrative. Analiza politicilor publice se adreseaza specialistilor din domeniile politicilor publice si administratiei publice, precum si studentilor de la facultatile de profil.

Cuprins: Analiza in procesul de elaborare a politicilor publice • Prognoza rezultatelor asteptate ale politicilor publice • Monitorizarea rezultatelor asteptate ale politicilor publice • Evaluarea performantei politicilor publice • Dezvoltarea argumentelor de ordine publica • Comunicarea analizei politicilor publice

Despre Autor

William N. Dunn este profesor si decan la Graduate School of Public and International Affairs, University ofPittsburgh, fondator si director al Centrului de studii postuniversitare in politici publice si management, Skopje, Republica Macedonia. Dintre lucrarile publicate, mentionam: The Experimenting Society (coord., 1998), Knowledge, Power, and Participation in Environmental Policy Analysis (2001), Implementation: The Missing Link in Public Administration Reform in Central and Eastern Europe (coautor, 2006). 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 512
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1700-5
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: