Analiza Politicilor Publice. Concepte şi Practică

Analiza Politicilor Publice. Concepte şi Practică

Preț de Listă: 128,00 MDL (32,00 RON)

Preț: 64,00 MDL (16,00 RON)

Economisești: 64,00 MDL (16,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Volumul este un studiu de analiză a politicilor publice elaborat de doi specialişti americani pentru cursurile universitare. Cartea s-a bucurat de succes şi a fost reeditată. Versiunea românească s-a făcut după ultima ediţie a originalului (a III-a).

Bine structurat, studiul este compartimentat în patru părţi.

În partea I se oferă un exemplu de analiză a politicilor publice, accentuîndu-se faptul că aceasta, ca activitate profesională, se orientează în funcţie de client, ceea ce ne permite să deducem problemele etice care apar în urma respectivei orientări.

În partea a II-a se tratează exhaustiv motivele existenţei politicilor publice (eşecuri de piaţă definite în termeni generali) şi se stabilesc limitele politicilor publice efective (eşecuri ale organelor administraţiei publice); se cataloghează soluţiile generice ale politicilor publice care pot oferi puncte de plecare pentru realizarea unor alternative specifice de politici publice.

În partea a III-a autorii oferă sfaturi practice referitoare la realizarea analizei politicilor publice: structurarea problemelor şi soluţiilor, culegerea informaţiilor, măsurarea costurilor şi a avantajelor, anticiparea şi influenţarea fezabilităţii politice şi organizaţionale şi alcătuirea unor programe cu bune perspective de implementare reuşită.

În sfîrşit, în partea a IV-a sînt prezentate pe larg cîteva exemple care ilustrează modul în care analiştii au abordat problemele politicilor publice şi diferenţele pe care le-au adus eforturile lor.

Cartea va fi un instrument util pentru studenţii din programele de politici publice, administraţie publică şi afaceri, inclusiv pentru cei care studiază ştiinţa politică şi economia.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 600
Editura: Arc
Apariția: 2011
ISBN: 9975-61-316-0
Dimensiuni: 16,5 x 24 cm
Greutatea: 0.9800

Pareri