Amprenta Comportamentală și Evaluarea Personalitații

Amprenta Comportamentală și Evaluarea Personalitații

Preț de Listă: 206,00 MDL (51,50 RON)

Preț: 103,00 MDL (25,75 RON)

Economisești: 103,00 MDL (25,75 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cercetarile recente in domeniul personalitatii au evidentiat faptul ca aceasta este un construct dinamic, rezultat al interactiunii dintre structura biochimica a individului si mediul inconjurator.

Volumul propune o actualizare a metodologiilor de evaluare a personalitatii, utilizind ca paradigma explicativa amprentele comportamentale – moduri de adaptare a persoanei la mediu, sedimentate de-a lungul timpului intr-o serie de tipare de raspuns. Amprentele comportamentale permit atit descrierea si explicarea comportamentului, cit si predictia evolutiei acestuia din perspectiva individuala transsituationala. Informatiile de ultima ora sint utile pentru studenti si pentru specialisti in psihologie, pedagogie, cercetarea in marketing si psihologia consumatorului, criminalistica si managementul resurselor umane.

Cuprins: Presiuni environmentale, adaptare, evolutie • Distres, eustres si dezvoltarea individuala • Paradigme alternative in operationalizarea personalitatii • Experimente ce demonstreaza forta situationala • Cadrul intern de referinta si comportamentul • Modelari ale amprentei comportamentale • Coerenta comportamentului vs consistenta trasaturii • Tulburari de personalitate si amprenta personalitatii • Modelarea neuronala a amprentei personalitatii

Despre Autor

Romeo Zeno Cretu este lector doctor la Catedra de Psihologie a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti. Este titular al cursului de Psihologia personalitatii si al laboratorului de Metodologia cercetarii organizationale, fiind preocupat de implementarea modelarilor idiografice care permit predictii dinamice ale evolutiei individului. In calitate de cercetator stiintific in cadrul CRMD (Universitatea din Bucuresti), coordoneaza proiecte de cercetare precum „Rolul atributelor situationale in explicarea dinamicii coerente a personalitatii”, „Scopurile personale: factori predictivi ai adaptarii academice a studentilor”, „European Psychology Learning and Teaching” (coordonator pentru Romania).

A publicat articole si lucrari de specialitate, dintre care amintim: Evaluarea personalitatii. Modele alternative (Polirom, 2005), „Alternative de cercetare psihometrica a personalitatii: fundamente, limite si deschideri” (M. Milcu, A. Brate, Modern psychological research: trends and prospects,Editura Universitara, 2008), „Evaluarea idiografica a coerentei comportamentelor agreabile” (volumul Conferintei Nationale de Psihologie, Editura Universitatii de Vest, 2008),„Rolul scopurilor pe termen lung in adaptarea psihologica a studentilor” (M. Milcu, Cercetarea psihologica moderna: directii si perspective, noi valente aplicative ale psihologiei,Editura Universitara, 2008).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 248
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1800-2
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri