Amos Daragon, Turnul El-Bab

Amos Daragon, Turnul El-Bab
93,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Pe tablițele de lut ale vechilor popoare stă scrisă povestea uimitoare a Turnului El-Bab. Una din cărțile scrise de autorul Bryan Perro. Enmerkar, marele preot de pe meleagurile îndepartate ale Sumerului, și Aratta, regele întinsului ținut Dur-Sarrukin, hotărâră sa-și uneasca forțele ca să clădească un monument pe potriva mareției lui Enki, zeul lor.

Facură planuri pentru un colos impunător, însă li se păru prea puțin. Apoi se gândiră să facă o piramida de aur, dar și aceasta li se păru prea modestă pentru a-i dovedi zeului credința nemarginită a poporului său. Pe urma le veni ideea să sculpteze chipul zeului în piatra muntelui sfânt, însă o îndepărtară imediat, gasind-o prea puțin îndrăzneață. Ce era de facut?

Într-o noapte, Enmerkar il visa pe Enki, care îi grăi astfel:
 – Îmi vei construi un turn nesfărșit, care să ajungă la cer și la nori; acest turn se va vedea din cele mai îndepărtate ținuturi barbare până la cetațile vestite de la răsărit. Va fi punctul de reper al tuturor muritorilor și toate popoarele vor veni la mine și mă vor slăvi ca singurul zeu din aceasta lume. Fă ce-ți poruncește zeul tău și numele-ți va fi cinstit in veacurile ce vor veni. 

Încrezandu-se in viziunea preotului său, Aratta porunci să înceapă lucrările...

Despre Autor

Bryan Perro (n. 1968, la Shawinigan, Canada), actor şi scriitor canadian de expresie franceză.

Recunoscut pe plan internaţional graţie romanului pentru adolescenţi Amos Daragon (12 volume), tradus în 18 limbi, autorul este distins cu numeroase premii literare: Auteur coup de cœur, jeunesse, Salon du livre de Trois-Rivières (2004); Auteur coup de cœur, jeunesse, Salon du livre de l'Outaouais (2004); Palmarès Com-munication-Jeunesse des livres préférés des jeunes (2005); Prix Personnalité des Salons du livre (2006); Prix Jeunesse de science-fiction et de fantastique québécois (2006).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Amos Daragon: La tour d'El-Bab
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 236
Editura: Cartier
Apariția: 2009
ISBN: 978-9975-79-591-3
Dimensiuni: 13 x 19,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri