Amoc. Obsedatul

Amoc. Obsedatul

Preț de Listă: 232,00 MDL (58,00 RON)

Preț: 116,00 MDL (29,00 RON)

Economisești: 116,00 MDL (29,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Amoc, una dintre cele mai celebre scrieri ale lui Stefan Zweig. Intr-o noapte de martie a anului 1912, un tanar medic povesteste cum in jungla din Malaysia, viata ii este data peste cap, cand o femeie necunoscuta dezlantuie in el nebunia si dragostea.

Obsedatul. Cine este strainul capabil sa il infrunte pe marele Mirco Czentovic, campionul mondial de sah? Putem crede, asa dupa cum a afirmat ca nu a mai jucat de 20 de ani? Iata un mister pe care pasagerii pachebotului de lux si-ar dori sa il dezlege. Imprejurarile in urma carora strainul a ajuns la acest nivel al jocului sunt ingrozitoare.

E vorba despre experimentele nazistilor, interogatoriile, izolarea absoluta, aflat in pragul nebuniei creierul uman ajunge sa-si dezvolte capacitati ciudate. Obsedatul sau despre teroarea organizata, totala, asupra trupului, asupra sufletului si constiintei omenesti...

Ca intr-un microcosmos, Obsedatul ne face sa vedem nemasurata suferinta fizica si psihica a omului.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

”Stefan Zweig a fost un romancier, biograf şi traducător ratifie şi un călător neobosit. Pacifist notoriu, a părăsit Vstria în 1934, refugiindu-se la Londra şi apoi în Brazilia unde, dezamăgit de ascensiunea fascismului, s-a sinucis гэгеипа cu soţia. Amoc este o povestire plină de forţă Despre frământările unui doctor, care îşi pierde minţile pe când se afla la tropice. Naratorul este un călător versat,care îl cunoaşte pe doctor la bordul vasului care îl aduce din la Calcutta în Europa. Doctorul simte o nevoie disperată de a împărtăşi un secret înfricoşător. Scris sub forma unei istorii ratate, care evocă, la fel ca şi mediul colonial, operele lui Joseph Conrad, acest roman este o poveste fascinantă despre pasiune, datorie morală şi forţa de nestăpânit a conştientului.

Doctorul fusese obligat să plece în Asia după un delictcomis într-un spital german, unde se lăsase înrobit de o femeie frumoasă, dar dominatoare. Animat de ideali romantice, visând să-i civilizeze pe indigeni, se trezeşte aruncat într-un post îndepărtat, iar sănătatea i se şubrezeşte pe măsură ce se lasă copleşit de toropeala tropcală şi singurătate. Se îndepărtează de originea sa europeană şi este complet descurajat. Când o englezoaică îi cere să-i facă un avort, este provocat de aroganţa şi aerul ei dominator şi îşi pierde controlul. încearcă să preia frâiele într-un soi de scenariu sado-masochist disimulat dar, când joamna îi râde în faţă, nu poate decât să o urmărească în "-cercarea maniacă de a-şi potoli pasiunea.

Explorare freudiană a forţei inconştientului şi sexualităţi latente, Amoc este o carte bine scrisă, cu profunzime psihologică, şi o excelentă introducere în impresionanta operă alui Zweig.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 124
Editura: Rao
Apariția: Octombrie 2011
ISBN: 9786066090476
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri