Amintiri din Viitor, Vol. I [Carte electronică]

Amintiri din Viitor, Vol. I [Carte electronică]
0,00 MDL (0,00 RON)
0,00 MDL (0,00 RON)

Descriere

Cum e să trăiești cu amintiri din viitor? Cum e să știi ce va fi mâine? Într-o viață în care viitorul și trecutul îşi schimbă locurile, rămâne doar prezentul. Dar cum să iei o decizie în prezent atunci când îți cunoști viitorul?

La 7 ani, vrea să afle prin ce se deosebește de toți ceilalți. La 12 ani, învăță cum să fie ca ceilalți. La 17 ani, se îndrăgostește de Amelia. La 22, o întâlnește. La 27, se află într-un avion care urmează să se prăbușească.

Numele lui este Mir.

Dacă citești aceste rânduri, deja faci parte din viitorul lui.

 

Recenzii


 

„Utopia Andreei Russo este bine structurată, bine închegată şi bine scrisă. După ce am citit-o, mi-am dat seama că Andreea Russo este o scriitoare foarte promiţătoare, cu un mare viitor în faţă. Din viitor este şi această carte a ei. Chiar dacă nu am capacităţile lui Mir, sunt sigur că, în timp, Andreea se va impune ca scriitoare şi va deveni o voce importantă.” 

- Dumitru Crudu, prozator, poet și dramaturg

„Am plâns și am râs. A fost întuneric și a fost lumină. Amintiri din viitor m-a făcut să suspin și să țip, m-a făcut să reformulez întrebările la care mă plângeam că nu găsesc răspuns. Existăm, dar trăim cu adevărat? Amintiri din viitor e povestea unui personaj care speră și se resemnează, care iubește cu toate ființa. Amintiri din viitor e despre acceptare, despre dorință, despre cum, uneori, ne trezim cu amnezie și tot ce vedem e ziua de mâine. Suntem, dar parcă nu e de ajuns. Am fost, dar iată că am rămas. Vom fi, dar tot vom pieri.”

- Arianna Suduc, editor Goodread.ro

 

Fragment din carte


 

Ea

Cum să descrii ființa iubită în cuvinte? Pentru mine e imposibil. Oricâtă putere ar avea cuvântul, sentimentul în sine e mereu învingător.

Nu pot să o descriu pe ea, dar pot să mă descriu pe mine în momentele în care am fost alături de ea: un om împlinit, care se bucură de orice amănunt; un om care cunoaște încotro merge, pentru ce luptă și unde are să ajungă; un om fericit.

Probabil nu e normal să depinzi de un om, dar normalitatea nu m-a caracterizat niciodată, deci nu vedeam în asta o problemă. Am început să o ador înainte de a o cunoaște. O așteptam de parcă așteptam să învii din morți.

Amelia, te-am așteptat pentru a te pierde.

Amintire în prezent

E una când aștepți să apară o persoană în viața ta și e cu totul altceva să trăieşti acest moment. Probabil e minunat să te trezești într-o simplă și monotonă dimineață pentru a ajunge seara înapoi în pat, realizând că a fost o zi specială după care vor urma multe schimbări.

Eu nu am știut ce înseamnă asta, din motiv că am cunoscut întotdeauna scenariul zilei ce avea să urmeze, și când mă trezeam dimineața conștient de faptul că nu m-am trezit în dimineața care trebuie, că azi nu o voi întâlni, era imposibil să-mi ignor tristețea.

După ploaie apare și soare, după dimineți care mi se păreau zadarnice, eșuate, sosi și dimineaţa potrivită, dar vreau să evidențiez un gând, căci dacă nu ar fi acele dimineți triste, nicicând nu aș aștepta-o și nu aș prețui-o pe cea fericită, și, ce să zic, la fericire nu ai cum să ajungi fără să nu îți murdărești papucii de tristețe.

În al patrulea an de universitate nu încetasem să frecventez orele suplimentare de la facultatea de litere. Era firesc: acolo urma să o întâlnesc pe ea.

Stăteam în ultimul rând, iar ea în primul. Să nu întrebați ce temă se preda, cât de plină era sala sau cine dormita alături de mine. Nu am nici cea mai vagă idee! O vedeam numai pe ea...

Infinitul există. În momentul în care ai nevoie ca timpul să se scurgă mai repede, atunci când răbdarea îngenunchează în fața timpului, acesta decide să profite și să se simtă mai presus – asemeni omului care e conștient de puterea sa –, demonstrând că există cu adevărat.

Nu am făcut cunoștință în acea zi, dar ochii ei m-au prins într-un moment privirea. Aveam nevoie să fiu văzut de ea, să realizeze că exist, că sunt acolo doar din motiv că ea există, că ea e acolo.

 

Despre autoare


 


Andreea Russo
 este autoarea generației sale. Îşi scrie cărțile la calculator și la telefonul mobil. Comunică pe Facebook cu cititorii săi pentru a afla părerea și așteptările lor. Lucrează cu pasiune asupra visului de a deveni într-o bună zi laureată a Premiului Nobel pentru Literatură.

Debutează cu trilogia „Amintiri din viitor”. Volumul I al trilogiei a fost premiat la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret din Chișinău, ediția a XX-a din 17 aprilie 2016.

 

Goodread.ro: Recenzie „Amintiri din viitor” de Andreea Russo

Locals.md: „Amintiri din viitor” — Tânăra Andreea Russo lansează cartea sa de debut

Allfun.md: Andreea Russo: După ce am scris primul volum din trilogie, să devin scriitoare a devenit un scop

 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Editura: Editura Bestseller
Apariția: 9 decembrie 2015
ISBN: 978-9975-3093-7-0
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Windows Phone, Kindle
Pagini Ediție Print: 17
Compatibil cu Kindle: Da

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: