Amintiri din Pribegie

Amintiri din Pribegie
170,00 MDL (42,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

”Amintiri din pribegie este o carte pe care nici cel mai posmăgit cititor nu o poate lăsa din mână. Ajunge să o deschidă, şi rămâne captiv, hipnotizat de atâtea peripeţii, lumi şi personaje. [...]


Această viaţă de om cum puţine au fost nu explică totuşi decât în mică măsură interesul extraordinar al memoriilor lui Neagu Djuvara. Esenţialul este arta rafinată şi voluptuoasă a povestitoru­lui, capacitatea lui de a preface orice într-o istorie nemaipomenită şi memorabilă [...].

Scriind într-o admirabilă română, ca şi înaintaşul său fost bey de Samos, fostul consilier (şi „negru“, autor de discursuri) din Republica Niger devine, prin aceste „amintiri“, unul dintre cei mai importanţi scriitori români. De azi.” - Mircea Iorgulescu

 

Despre Autor

Neagu Djuvara (31 august 1916, București) este un istoric, diplomat, filozof, jurnalist și romancier român. Și-a făcut studiile la Paris, licențiat în litere la Sorbona (istorie, 1937) și doctor în drept (Paris, 1940). A luat parte la campania din Basarabia și Transnistria ca elev-ofițer de rezervă (iunie - noiembrie 1941), fiind rănit aproape de Odesa. A publicat în principal despre istoria României și a poporului român.

O bună parte din cărțile sale se referă la filosofia istoriei, concentrându-se în jurul problemei obiectivității istoriei și istoriografiei.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 504
Editura: Humanitas
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-50-2921-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.6200

Pareri