Amintiri din Bucătăria Lumii. Mică Antologie de Gusturi, Stări şi Gustări [Carte Electronică]

Amintiri din Bucătăria Lumii. Mică Antologie de Gusturi, Stări şi Gustări [Carte Electronică]

Preț de Listă: 80,99 MDL (20,25 RON)

Preț: 55,89 MDL (13,97 RON)

Economisești: 25,10 MDL (6,28 RON) (30%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediția Print

Preț de Listă: 80,99 MDL (20,25 RON)

Preț: 55,89 MDL (13,97 RON)

Economisești: 25,10 MDL (6,28 RON) (30%)

Acceptăm plata cu LiberCard de la MAIB - plăți în 3 rate cu 0% dobândă!

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Matei Pleşu aşterne dinaintea publicului un festin literar-gastronomic pregătit cu bunătăţi din toată lumea, de la rafinerii franţuzeşti gătite cu vinuri de soi, la bizarerii chinezeşti stropite cu sos de soia. Între ele, se înşiră ca mărgelele pe aţă poveşti depănate cu umor şi duioşie din peregrinările autorului prin ţările Europei ori ale Asiei, unde ochiul a ştiut să se bucure deopotrivă de frumuseţea unui vitraliu şi de culorile vii ale unei mâncări savuroase.

Un loc aparte, sau poate mai degrabă un timp aparte, între poveştile lui Matei Pleşu îl ocupă o descindere surprinzătoare în bucătăria liderului unei foste ţări socialiste, unde ospeţele şi oaspeţii par desprinse dintr-o strălucitoare producţie cinematografică.

O carte de amintiri nu numai gastronomice, în care bunul gust e singura măsură cu care se judecă si arta, şi artă culinară.

Recenzii

,,Partea mea favorită din această antologie, poate pentru că are și ingrediente istorice deopotrivă, este Tito și oaspeţii săi – chefuri socialiste. Se mânca bine la dineurile oficiale și sfaturile de taină, un motiv să credem că nu numai dragostea trece prin stomac, ci și istoria. Aceeași care consemnează că Nicolae Ceaușescu călătorea cu propriul bucătar și mânca un soi de terci din fulgi de ovăz, că Indirei Gandhi îi plăcea plăcinta cu mere (reţetă pe care o prepar[, fără să știe, și mama), că Brejnev gătea borș de sfeclă și că Hemingway e și numele unui cocktail preparat de Fidel pentru Tito'' - http://blog.carturesti.ro/s-avetipofta-amintiri-din-bucatarialumii-mica-antologie-de-gusturi-starisigustari-de-mateiplesu/

Despre Autor

Matei Pleșu (n. 1973, Bucureşti) a absolvit cursurile Facultăţii de Filozofie din Bucureşti în 1997. În acelaşi an, traduce pentru Editura Humanitas o monografie Platon a lui R.M. Hare, apoi urmează un stagiu de doi ani în Austria şi în Germania. În perioada 2005-2010 colaborează cu revistele Aspirina, Plai cu boi şi Adevărul literar şi artistic.

Participă la un proiect de traducere a operei lui J.W. Goethe, în 18 volume, desfăşurat de Societatea Germaniştilor din România. În 2009 publică la Editura Humanitas colecţia de povestiri Non-sensul giratoriu şi alte non-sensuri de ieri şi de azi. Se numără printre autorii a patru antologii apărute la Editura ART, între 2009-2011. În prezent este secretar general de redacţie al revistei Dilemateca.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Editura: Humanitas
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-50-3829-8
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 184

Pareri