America și Acustica [Carte Electronică]

America și Acustica [Carte Electronică]

Preț de Listă: 94,99 MDL (23,75 RON)

Preț: 47,50 MDL (11,88 RON)

Economisești: 47,49 MDL (11,87 RON) (49%)

Preț de Listă: 94,99 MDL (23,75 RON)

Preț: 47,50 MDL (11,88 RON)

Economisești: 47,49 MDL (11,87 RON) (49%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

Premiul Uniunii Scriitorilor pe anul 2007

Recenzii

"De vreo 25 de ani mi-am dorit sa scriu o carte care sa se numeasca America si acustica. De fapt, cartea asta chiar a existat, intr-un singur exemplar. Eram student la fizica si, neavand cursurile litografiate, petreceam cateva ore pe saptamana in biblioteca facultatii. Veneau acolo sa citeasca studenti, dar si profesori sau cercetatori de la institutele de fizica, intr-o liniste aproape perfecta -- se auzeau numai hartiile fosnind si cate-o tuse retinuta. Cand, intr-o buna zi, am luat din raft cursul de mecanica si acustica, n-am observat decat ca, in loc de hartanitul exemplar brosat dintotdeauna, tineam in maini o carte legata intre coperti tari. M-am asezat la masa, am citit o vreme, apoi am inchis cartea.

Si atunci am vazut ca pe cotor scria, cu litere argintii, ceva neverosimil si minunat: America si acustica. Mi-e imposibil sa mai aflu acum daca cel care legase cursul litografiat facuse un gest extravagant sau pur si simplu citise gresit titlul. Acum vreo 25 de ani insa, in linistea din biblioteca am inceput sa rad. Si cu cat ma chinuiam sa ma abtin, cu atat rasul iesea din mine mai violent, tiranic, imposibil de stapanit. Intre timp, rasul acesta, ca un sunet fundamental, a devenit unul interior, ingropat sub gravitatea zilelor. Cu cat aberatiile-orori traite si vazute se adunau, fara sa-mi dau seama, in subteran rasul se limpezea. Pana cand a iesit la suprafata in piesele din America si acustica."- Vlad Zografi

,,Acesta este titlul ultimului volum de teatru al lui Vlad Zografi, aparut la Humanitas de curand. Nu mai e nevoie sa spun cine este Vlad Zografi. In urma cu vreo zece ani piesa lui, Petru, a tinut capul de afis al stagiunii si a fost in mod intemeiat socotita una din cele mai bune piese ale dramaturgiei noastre din toate timpurile. Dar timp de sapte ani el a tacut. Pur si simplu nu a mai vrut sa scrie, a fost un fel de recluziune si o incercare poate de-a scapa de teribil de primejdioasa forma a iluzionarii pe care orice autor o traieste si cu cat avanseaza in desisul ei, cu atat sansele lui de-a se elibera sunt mai mici.

Totusi, dupa acest interval ciclic Vlad Zografi ne aduce in atentie cateva piese foarte vii, inteligente, avand acel dar care face din textul scris si apoi pus in scena un prilej de incantare si frisonare.'' - Dan Stanca


Despre Autor

VLAD ZOGRAFI s-a născut la Bucureşti în 1960. A absolvit Facultatea de Fizică a Universităţii din Bucureşti în 1985. În perioada 1990-1994 a beneficiat de o bursă din partea guvernului francez şi şi-a susţinut doctoratul în fizică atomică la Paris. A publicat câteva articole în domeniul fizicii atomice teoretice în reviste internaţionale de specialitate.

A debutat în februarie 1990 în România literară, cu o povestire, fiind prezentat de criticul Nicolae Manolescu. A publicat proză (Genunchiul stâng sau genunchiul drept, 1993, şi Omul nou, 1994), apoi teatru (Isabela, dragostea mea, 1996, Oedip la Delphi, 1997, Regele şi cadavrul, 1998, Viitorul e maculatură, 1999, America şi acustica, 2007, Petru, 2007, Toate minţile tale, 2011). După piesele lui au fost puse în scenă mai multe spectacole.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-50-4182-3
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 296

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: