America (Clasici Moderni)

Mai multe poze

America (Clasici Moderni)
119,00 MDL (27,93 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Colecția Clasici moderni Litera adună laolaltă scriitori moderni ale căror opere au devenit deja repere clasice, dar și autori contemporani a căror valoare literară le prefigurează statutul de „clasici".

Cele mai importante, mai provocatoare, mai emoționante, mai revoluționare opere din ultimii 125 de ani – cărți care vor continua să fie citite de la o generație la alta.

 

Recenzii
 

„Kafka se pricepe să dezvăluie pretutindeni lumina tăinuită. Ai impresia că descoperi o mare însorită, cu valuri ce sunt țâșniri de lumină și în fața căreia trebuie să închizi, orbit, ochii, pentru a te adăposti la umbră.“ -- Max Brod

„Kafka este cel mai mare scriitor de limbă germană al timpului nostru. Poeți precum Rilke, romancieri precum Mann par fiesă pălească în comparație cu el, fie să radieze o lumină puternică, dar artificială.“ -- Vladimir Nabokov

„Poate cel mai interesant scriitor al generației sale... Un geniu straniu și deconcertant.“-- Edwin Muir

„Cu cât opera e mai desăvârșită, cu atât mai puțin ne trimite ea spre autorul ei. [...] Franz Kafka este scriitorul care și-a consumat experiența de viață în asemenea măsură, încât referirea la biografie devine superfluă.“-- Martin Walser

 
Despre Autor
 
Franz Kafka s-a nascut la Praga, pe atunci capitala Regatului Boemiei, care facea parte din Imperiul Austro-Ungar, intr-o familie evreiasca, fiu al comerciantului Hermann Kafka si al Juliei Kafka, nascuta Löwy. Limba materna a lui Kafka, in care a si scris mai tarziu, a fost germana, in acel timp limba oficiala a tarii si vorbita in particular de peste zece la suta din populatia orasului Praga.
 
Dupa absolvirea liceului german, Kafka a studiat dreptul, si-a luat doctoratul, apoi a lucrat un timp la tribunalul din Praga si ulterior ca avocat la compania de asigurari Assicurazioni Generali (1908-1922. A parasit arareori Praga, a calatorit in Italia, Germania, Austria si a vizitat orasul Arad, traind intr-un "cerc stramt" pana catre sfarsitul vietii. In 1909, Kafka a debutat literar cu primele schite de proza publicate in revista literara Hyperion, care aparea la München.
 
A intretinut o corespondenta asidua, pe durata a circa patru ani, cu Felice Bauer si apoi si cu Milena Jesenska, o cunoscuta scriitoare ceha, care i-a tradus in limba ceha cateva povestiri. Scriitorul a lasat si un jurnal intim, atipic si greu de clasificat. Initial, Kafka a suferit de o depresie cronica, fapt demonstrat de majoritatea scrisorilor trimise parintilor, surorii sale Ottla si prietenului sau Max Brod.
 
A incercat sa se vindece de depresie recurgand la solutia medicinii naturiste. Imbolnavindu-se de tuberculoza (1917), pe fundalul unui regim vegetarian, care includea si lapte nepasteurizat, Kafka a fost internat intr-un sanatoriu din Italia. Starea sanatatii i s-a agravat si, incepand din 1922 nu a mai putut lucra. Un nou tratament in sanatoriul din Kierling, langa Viena nu a dat roade. Franz Kafka a murit la 3 iunie 1924 in bratele prietenului sau, doctorul Robert Klopstock, si ale ultimei sale iubite, Dora Dymant.
 
Post-mortem, opera sa literara, ramasa in cea mai mare parte inedita, a fost publicata de poetul Max Brod, prietenul si legatarul sau testamentar, cel ce nu a dus la indeplinire rugamintea lui Kafka sa arda manuscrisele.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Amerika or Der Verschollene
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 304
Editura: Litera
Apariția: Ianuarie 2015
ISBN: 978-606-741-319-9
Dimensiuni: 10,7 x 17,7 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: