Amantul doamnei Chatterley [Carte de buzunar]

Amantul doamnei Chatterley [Carte de buzunar]
33,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

În Anglia anilor 1920, Constance, tânăra doamnă Chatterley, duce o viaţă monotonă alături de un soţ infirm şi incapabil de a avea o viaţă de cuplu normală. Indiferenţa bărbatului şi neîmplinirea sexuală o împing pe Constance într-o legătură amoroasă cu paznicul de vânătoare al domeniului, în braţele cãruia îşi găseşte fericirea.

Poate cea mai celebră scriere a lui Lawrence, Amantul doamnei Chatterley, roman clasic al iubirii pătimaşe, eliberată de orice prejudecăţi, portretizează puterea regeneratoare a senzualităţii – o afirmare a vieţii şi o şansă la fericire.

„Niciodată, parcă, nu dorise mai mult o femeie. Iar ea, înălţată în braţele lui, îi zări scânteierea ochilor dilataţi. Îi strângea cu furie trupul la pieptul lui. şi ea îşi spunea: «Da! Am să-i cedez! Da! Am să-i cedez!»“

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

Istoria publicării Amantului doamnei Chatterley este ea însăşi demnă de un roman. Tipărit în ediţie privată, în 1928, şi disponibil mult timp doar în limbi străine, prima versiune necenzurată nu a apărut în Anglia decât în 1960, când Penguin şi-a asumat acest risc. Acuzată, potrivit Legii Publicaţiilor Obscene din 1959, editura Penguin a fost achitată după un proces celebru, în care mulţi scriitori renumiţi au depus mărturie în favoarea apărării.

Din cauza acestui scandal, romanul este cunoscut mai ales pentru descrierile explicite ale actelor sexuale, petrecute în contextul unei intrigi concentrate asupra lui Lady Constance Chatterley şi căsătoriei ei nefericite cu Sir Clifford, un bogat moşier din Midlands, scriitor şi intelectual. Constance începe o relaţie pasională de dragoste cu paznicul de vânătoare educat de pe moşie, Oliver Mellors. însărcinată, ea îşi părăseşte soţul, şi romanul se încheie cu despărţirea temporară a celor doi, care încearcă să divorţeze pentru a începe împreună o viaţă nouă.

Forţa şi unicitatea romanului nu constau doar în onestitatea descrierii relaţiei sexuale dintre un bărbat şi o femeie, ci şi în faptul că şi acum, la începutul veacului XXI, rămâne una dintre puţinele opere literare englezeşti care abordează problema dorinţei sexuale a femeilor, descriind experienţa plăcerii sexuale supreme a unei femei, dezamăgirea unei partide nereuşite şi împlinirea prin actul sexual.

Amantul doamnei Chatterley rămâne unul dintre marile romane englezeşti şi datorită analizei atente şi profunde a societăţii moderne şi a pericolelor la care sunt supuse cultura şi umanitatea prin dezvoltarea nesfârşită şi necontrolată a industrializării şi capitalismului.  

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Vezi Trailerul Ecranizării


Despre Autor

David Herbert Richards Lawrence (n. 11 septembrie 1885 - d. 2 martie 1930) a fost un scriitor englez. Opera sa este puternic influențată de psihanaliza freudiană, care exprimă conflictul dintre instinct și intelect, revolta împotriva supraevaluării spiritualului și reprimării senzualității naturale, ca manifestări puritane, pledând pentru întoarcerea la natură și reintegrarea erosului, întrevăzut ca o forță sacră a vieții, printre valorile esențiale ale umanității. - Wikipedia

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Lady Chatterley's Lover
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 320
Editura: Litera
Apariția: 07.06.2010
ISBN: 978-973-675-839-3
Dimensiuni: 10,7 x 17,7 mm
Greutatea: 0.3000

Pareri