Altina. Grădina scufundată

Altina. Grădina scufundată

Preț de Listă: 50,00 MDL (11,21 RON)

Preț: 19,00 MDL (4,26 RON)

Economisești: 31,00 MDL (6,95 RON) (62%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

"Atunci? Ce-i de facut?, te întrebi, în buna tradiție Cernisevski-Stere. Unde ai greșit?, te întorci pe pămîntul pe care l-ai pierdut.
Ceea ce rămine: n-ai să poți scrie ficțiune așa cum o înteleg colegii. Orice-ai face, oricit te-ai strădui să inventezi, ai să cazi tot pe fapte, pe oameni, pe străzi existente, întilnite aievea, într-un moment sau altul." (Paul Goma)

 

Despre Autor

Paul Goma (n. 2 octombrie 1935 în satul Mana, comuna Vatici, județul Orhei, România) este un scriitor și militant anticomunist român, stabilit la Paris (Franța). Poate cel mai cunoscut disident din timpul României comuniste supranumit Soljenițîn-ul României și unul dintre cei mai cunoscuți scriitori postbelici, Paul Goma s-a născut în Basarabia ca al doilea fiu al unei familii de învățători români. Odată cu cedarea Basarabiei fostei U.R.S.S., în urma Pactului Molotov-Ribbentrop, familia Goma s-a refugiat în România.

În 1977, Goma a reușit să trimită la postul de radio occidental Radio Europa Liberă o scrisoare deschisă în care cerea guvernului României respectarea drepturilor omului in România. Scrisoarea a fost difuzată de postul de radio. În consecință, a fost permanent urmărit, apoi arestat și bătut de Securitate. Însă, fiind bine cunoscut în Occident și repertoriat de organizația neguvernamentală împotriva încălcării drepturilor omului, Amnesty International, Goma nu mai putea fi judecat și condamnat fără a stârni proteste în străinătate.

La 20 noiembrie 1977 lui Goma, soției și copilul, le-a fost retrasă cetățenia română și au fost expulzați în Franța. Ajunși la Paris, au cerut azil politic. Aici Goma și-a continuat lupta împotriva regimului comunist de la București și a conducătorului lui, Nicolae Ceaușescu. A sprijinit înființarea, în 1979, a Sindicatului Liber al Oamenilor Muncii din România (SLOMR), comparabil cu sindicatul polonez liber Solidarność. Ca reacție la activitatea sa anticomunistă, a fost ținta unui atac cu colet-capcană și a unei tentative de asasinat puse la cale de regimul de la București. -- Wikipedia

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 192
Editura: Cartier
Apariția: 1998
ISBN: 9975-949-38-X
Dimensiuni: 13,8 x 20 cm
Greutatea: 0.1740

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: