Alteța Sa cititoare

Alteța Sa cititoare

Preț de Listă: 160,00 MDL (40,00 RON)

Preț: 80,00 MDL (20,00 RON)

Economisești: 80,00 MDL (20,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Regina Angliei nu ar fi aflat niciodată de bibliobuzul parcat chiar lângă Palatul Buckingham dacă nu ar fi fost hărmălaia provocată de cei doi căţei ai săi. După ce potoleşte tot tărăboiul, se hotărăşte să-şi prezinte scuzele pentru tot vacarmul iscat şi sfârşeşte prin a împrumuta un roman de Ivy Compton-Burne. O lectură cam anostă, ce-i drept, dar buna educaţie îi cere să o ducă la bun sfârşit, şi – ca să nu pară nepoliticoasă – mai ia încă un roman la citit.

A doua alegere, mai fericită, trezeşte în Regină o adevărată pasiune pentru lectură, iar îndatoririle sale oficiale încep să aibă de suferit, spre disperarea Casei Regale şi a Parlamentului. În timp ce Regina devorează carte după carte, de la Hardy la Brookner, Proust şi Samuel Becket, întreg anturajul său conspiră frenetic pentru a pune capăt odiseei literare a Suveranei.

Maiestatea Sa cochetează cu gândul de a deveni doar Alteţa Sa cititoare. 

"Unul dintre cei mai mari umoriști de azi." -- Helen Fielding
 
"Delicioasă și plină de haz... o cărțulie încântătoare, ce ascunde o meditație amuzantă asupra plăcerilor subversive ale lecturii." -- Michiko Kakutani, The New York Times
 
"O capodoperă în miniatură - și v-aș recomanda să petreceți o seară ghemuiti pe canapea cu ea în brațe." -- Susan Hill
 
„Alan Benne, cu combinaţia lui de spirit de observaţie incisiv şi subînţelesuri blânde, este probabil cel mai îndrăgit scriitor englez în viaţă.”-- Sunday Telegraph 

 

Despre Autor


 

Alan Bennett s-a născut în 1934 la Leeds. Este unul dintre cei mai îndrăgiţi şi apreciaţi umorişti britanici. Dramaturg, prozator, scenarist, actor, om de radio şi televiziune, cineast, numele său a devenit sinonim cu acea marcă specială de comic care este umorul britanic.

Realizările sale au fost distinse cu numeroase premii prestigioase, atingând deja un statut asimilabil operelor clasice.

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Uncommon Reader
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 130
Editura: Leda
Apariția: Mai 2009
ISBN: 978-973-102-219-2
Dimensiuni: 12 x 17,5 cm
Greutatea: 0.2950

Pareri