Alte Glasuri, alte Încăperi (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Alte Glasuri, alte Încăperi (Top 10+) [Carte de Buzunar]
106,00 MDL (24,88 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Prima ediţie necenzurată, într-o nouă traducere, de George Volceanov. Roman ecranizat în 1995, în regia lui David Rocksavage, avîndu-i în distribuţie pe Lothaire Bluteau, Anna Levine şi David Speck.  
 
După moartea mamei, Joel Knox se duce să locuiască împreună cu tatăl lui, pe care nu l-a văzut niciodată, la un conac din vecinătatea orăşelului Noon City din Alabama. La capătul unei călătorii pline de peripeţii, băiatul de treisprezece ani descoperă că Skully’s Landing e un conac pe jumătate năruit, aşezat în mijlocul unei grădini năpădite de bălării şi izolat de restul lumii printr-o pădure deasă pe unde mişună jivine şi năluci înfricoşătoare.
 
Locuitorii misterioşi, reali sau fantastici, care în ciuda insistenţelor lui Joel se feresc să vorbească despre tatăl său şi să-i spună unde se află, par să se zbată necontenit sub povara propriilor destine frînte, pierzîndu-şi încet minţile din pricina însingurării. Scris la numai douăzeci şi trei de ani, Alte glasuri, alte încăperi este un roman hipnotic, o capodoperă stilistică ce evocă admirabil peisajele cu accente gotice din inima Sudului şi surprinde momentul primei revelaţii a unui băiat înzestrat cu o sensibilitate exacerbată asupra lumii pline de secrete a adulţilor. 
 
 
Recenzii
 
 
"Un roman intens si stralucitor... Capote poseda o maiestrie narativa uluitoare, o magie proprie.” -- The Atlantic Monthly 
 
 
"Exista in cartea lui Ernu ceva care sa-l separe atit de radical de arheologiile subiective din O lume disparute, Cartea Roz... sau Cartea cu euri si sa-l ataseze mai degraba «nostalgicilor» redegisti, nostalgicilor polonezi sau maghiari? In mod sigur. Asta e si diferenta care sare in ochi la aceasta carte scrisa (totusi) in romaneste si avind multe acorduri de fond si de substanta cu memoria exorcizatoare pusa la lucru in cartile autorilor romani. Vasile Ernu insa, scriind o carte de autor si nu una in care perspectivele subiective, fatal disparate, se aduna intr-un caleidoscop semnificativ, isi asuma o retorica a nostalgiei.
 
Vasile Ernu stie ca nostalgia nu e cel mai important sentiment pentru homo sovieticus (care a ramas) caci «nostalgia este o utopie indreptata spre trecut, pe cind el lucreaza cu utopii indreptate spre viitor.» -- Simona Sora 30 iunie 2006, Dilema Veche 
 
 
"La fel ca John Kennedy Toole (cu savuroasa sa Conjuratie a imbecililor, publicata postmortem) si Tennessee Williams (dramaturgul excentric al anilor ’60), Truman Capote este unul dintre scriitorii gay geniali ai orasului New Orleans. «Coleg de generatie» cu Norman Mailer, care il considera «un stilist aproape de perfectiune», tinarul insolent, efervescent si greu de induplecat in convingerile despre libertatea de gindire (de iubire...) a produs nu doar literatura de marca, ci si un adevarat brand individual. Lucru de la sine inteles astazi (desi inca nu unanim practicat), insa curata excentricitate pentru mijlocul de secol XX."-- Ana-Maria Onisei,  6 mai 2006, Suplimentul de cultură
 
Despre Autor
 
Truman Capote, pe adevaratul sau nume Truman Streckfus Persons, s-a nascut la 30 septembrie 1924 la New Orleans si, dupa divortul parintilor, a fost crescut de familia mamei sale, intr-un orasel din Alabama. Cind mama se recasatoreste cu un om de afaceri cubanez, Capote se muta la New York si adopta numele tatalui sau vitreg.
 
La 17 ani isi intrerupe studiile si se angajeaza la The New Yorker; curind, incepe sa-si publice povestirile in reviste literare de prestigiu, iar in 1948 ii apare romanul Alte glasuri, alte incaperi, care se bucura de un enorm succes si il impune in atentia criticilor ca pe una dintre cele mai mari sperante ale prozei americane.
 
Dintre cartile si piesele de teatru publicate ulterior (A Tree of Night and Other Stories, 1949, The Grass Harp, 1951, Breakfast at Tiffany’s, 1958, In Cold Blood, 1966, Music for Chameleons, 1980), multe sint obiectul unor ecranizari celebre si ii consolideaza definitiv reputatia si, totodata, stilul: o combinatie irezistibila de nonconformism, ironie, rafinament psihologic si complexitate stilistica. La Editura Polirom au mai aparut Muzica pentru cameleoni, Cu singe rece, Harfa de iarba. Arborele noptii si alte povestiri si recent, intr-o noua traducere, Mic dejun la Tiffany.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Other Voices, Other Rooms
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Polirom
Apariția: Martie 2015
ISBN: 978-973-46-5275-4
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri