Alice în Ţara Minunilor

Alice în Ţara Minunilor
35,00 MDL (8,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Lewis Carroll (pseudonimul lui Charles Lutwidge Dodgson, 1832-1898) a devenit cunoscut în lumea întreagă graţie lucrărilor sale Alice în Ţara Minunilor şi Alice în Lumea Oglinzii.

Lewis Carroll a descoperit, perfecționat și dezvoltat matematica visului...

Voi, dragi copii, ca să vă simțiți ca la fața locului în Țara Minunilor, e de-ajuns să vă plimbați pagină cu pagină, culegând din acele locuri de basm, una câte una, luminițe care să facă o torță vie și să șteargă, să arunce cât colo cenușiu cotidian, deschizând larg porțile visului!

Și celor  mai vârtnici le este la îndemână astfel de terapie... O hrană spirituală aleasă pentru toate vârstele... --- Eugen B. Marian

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

”Parte integrantă a culturii mondiale, populara călătorie a lui Alice în subteran, prin gaura de iepure, este o carte pentru copii având destulă satiră mai puţin obişnuită, comedie, dar şi jocuri de cuvinte pentru a-i satisface şi pe adulţi. Suprarealistul André Breton afirma că „acomodarea cu absurdul permite reintrarea adulţilor pe tărâmui misterios al copiilor". Departe de a-i desconsidera pe copii, cartea este educativă pentru adulţii surmenaţi. Publicată în 1865, în acelaşi an cu infernalele Cântece ale lui Maldoror, de Lautréamont, şi Un anotimp în infern a. lui Rimbaud, Alice este o călătorie caldă, tipic englezească, într-un peisaj al viselor, care are însă şi laturi întunecate.

Alice, o fetiţă de şapte ani, moţăie pe malul râului Isis. unde îl vede pe Iepurele Alb privindu-şi îngrijorat ceasul. Brusc, ea se decide să îl urmeze pe iepurele punctual pe sub pământ, unde dă peste diverse situaţii ciudate. Pe măsură ce soarbe poţiuni şi gustă din ciuperci, Alice creşte şi se micşorează succesiv, de la mărimea unui şoarece, la cea a unei case, iar gâtul i se lungeşte ca al unui şarpe.

Ea întâlneşte personaje înscrise acum în conştiinţa colectivă: Iepurele care se vâră în „balta de lacrimi", a cărui poveste este prezentată grafic sub forma unei cozi; Omida ce pufăie din narghilea; înfricoşătoarea Ducesă ce alăptează un porc; Pisica din Cheshire, cu rânjetul ce apare şi dispare: Pălărierul Nebun băutor de ceai şi Iepurele de Martie, ce îi stoarce pe alunarîn ceainic; criminala Regină de Cupă, care foloseşte flamingi pe post de crose de crochet; şi plângă cioasa Broască Ţestoasă care o învaţă Cadrilul Homarilor.

Mereu ingenuă, Alice încearcă să opună nebuniei logica, în această istorie ce condamnă cu blândeţe puritanismu. lipsit de milă practicat în era victoriană în creşterea copiilor. Merită citită versiunea cu ilustraţiile originale ale lui Tenniel.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Descrierea Colecției

Colecţia "Biblioteca pentru toţi copiii" cuprinde cărţile de neuitat ale copilăriei, capodopere ale literaturii române şi universale, fără de care este greu să-ţi imaginezi o bibliotecă personală a unui cititor avizat, indiferent de vârsta acestuia. Cărţile, destinate tuturor copiilor, dar... şi adulţilor care nu au avut încă şansa să le citească, sunt prefaţate de traducători, scriitori, istorici şi critici literari cunoscuţi.

Despre Autor

Lewis Carroll (pseudonimul lui Charles Lutwidge Dodgson, 1832-1898) a devenit cunoscut în lumea întreagă graţie lucrărilor sale Alice în Ţara Minunilor şi Alice în Lumea Oglinzii. Autorul le oferă copiilor o lume de basm, puţin cam ciudată, în care predomină umorul absurd şi satira, care atrage prin imaginile burleşti, create de fantezia debordantă a celui care a revoluţionat literatura şi a fost numit maestru al nonsensului sublim.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Alice-s Adventures in Wonderland
Grupa de Vârstă: 9-12 ani, 13-18 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 216
Editura: Prut Internațional
Apariția: 2003
ISBN: 9789975694391
Dimensiuni: 15 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: