Algoritmi Fundamentali în Java. Aplicații

Algoritmi Fundamentali în Java. Aplicații
216,00 MDL (54,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Java este un limbaj de programare orientat-obiect dinamic si actual, folosit frecvent pentru software-ul de mari dimensiuni, dar si pentru cel al dispozitivelor portabile. Algoritmi fundamentali in Java.

Aplicatii prezinta riguros si atractiv tehnicile de programare de baza (recursivitate, backtracking, programare dinamica etc.), urmarind sa dezvolte aptitudinile de implementare a lor in Java. Problemele alese sint atit clasice, cit si originale sau de la diverse concursuri de programare (ACM, CEOI, IOI).

Pentru fiecare problema rezolvata sint furnizate un set reprezentativ de date de intrare si iesire, o parte a analizei problemei cu proiectarea unei solutii, programul complet in Java, precum si probleme si exercitii inrudite.Bogata in ilustratii, tabele si figuri care faciliteaza o invatare interactiva, cartea se adreseaza elevilor, studentilor, profesorilor, precum si programatorilor. Ea poate fi folosita cu succes ca material didactic la orele de curs sau pentru studiul individual.

Cuprins: Algoritmi – fundamente • Introducere in POO • Java – fundamente • Greedy • Recursivitatea • Divide et impera • Backtracking • Programarea dinamica

Despre Autor 

Doina Logofatu (n. 1974) este absolventa a Facultatii de Informatica, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi. In 1999 a absolvit cursurile de studii aprofundate (masterat), cu lucrarea de disertatie Programarea distribuita in Java RMI, o analiza comparativa. A predat la Liceul de Informatica „Grigore C. Moisil” si a sustinut laboratoare de C/C++ la Facultatea de Informatica, in Iasi. In prezent, lucreaza ca programator in Munchen.

Este coautoare a manualului de informatica pentru clasa a XI-a, profilul matematica-informatica (Petrion, 2001), autoare a cartilor C++. Probleme rezolvate si algoritmi (Polirom, 2001), Bazele programarii in C. Aplicatii (Polirom, 2006), Algoritmi fundamentali in C++. Aplicatii (Polirom, 2007) si a unor articole publicate in revista GInfo.

A mai publicat in Germania volumele Algorithmen und Problemlosungen mit C++ (Vieweg, 2006),  Grundlegende Algorithmen mit Java (Vieweg, 2007) si lucrari la conferinte internationale. In anul 2007, i-a aparut la Polirom, in colectia „Calculatoare, informatica” volumul Algoritmi fundamentali in Java. Aplicatii.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 372
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0815-7
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri