Aleph (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Aleph (Top 10+) [Carte de Buzunar]
120,00 MDL (30,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traduceri si note de Cristina Haulica si Andrei Ionescu.

Editie ingrijita de Andrei Ionescu.

Povestirile fantastice ale lui Borges, calatoriile sale in timp, artificiile stilului sau ermetic si calculat au schimbat fata prozei moderne. Asa cum Aleph este punctul ce contine intregul univers, universul literar borgesian se regaseste in aceasta carte esentiala: oglinzi, labirinturi, vise, biblioteci infinite, cutitari gaucho, tigri transparenti sint teme si motive la care autorul se intoarce mereu pentru a demonstra ceea ce a sustinut intotdeauna, ca lumea e o carte ce se rescrie la infinit.

Recenzii

”Paradoxul scrierilor lui Borges nu este accidental. Este un testament al unui geniu creativ. Un scriitor care in ultimii 30 de ani ai vietii a fost orb si care, asemeni lui Beethoven, a continuat sa „compuna” opere geniale. Borges a vazut in pierderea vederii o „purificare a circumstantelor vizuale”. A continuat sa se joace cu cuvintele, despre care credea ca „au o viata a lor.” -- Catalina Alberti, 28 august 2012, in Club Diverta


”Povestea din Aleph se concentreaza pe un obiect magic si devine o poveste plina de pericole, asa cum ii place autorului sa creeze. Povestea cuprinde iubire, poezie, magie si moarte, iar in centru se afla misteriosul Aleph, un punct in spatiu, care cuprinde toate punctele. Naratorul gaseste acest Aleph in coltul unei pivnite si ajunge in toate locurile din lume in acelasi timp, iar inainte sa uite toate aceste calatorii, devine imun la orice stimul din exterior. Asadar, ce intelegem de aici: odata cu descoperirea misterului, totul devine insignifiant, isi pierde valoarea, stralucirea.

Lectura acestui volum de povestiri marca Borges este o experienta fantastica, din real treci in magic si inapoi in real, dar un lucru ramine: niciodata nu vei mai privi un obiect, o persoana, cu ochii profanului, odata ce „te-ai dedulcit” cu magia.” -- Valentin, 18 iulie 2012, pe SemneBune.ro

Despre Autor

Jorge Luis Borges (1899-1986) s-a născut la Buenos Aires, la 24 august 1899, într-o familie înstărită. La scurtă vreme după naşterea sa, călătoreşte alături de familie în Europa. Primeşte încă de mic o educaţie multilingvă. După întoarcerea în Buenos Aires, la 22 de ani, publică primul său volum de poezii, Fervor de Buenos Aires. Continuă să publice apoi, alături de poezii, şi eseuri. În anii ’30 începe să scrie proză scurtă. Publică primul să volum important, Istoria universală a infamiei, la vârsta de 36 de ani.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 180
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1911-5
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: