Alegerea lui Hobson

Alegerea lui Hobson
48,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Alegerea lui Hobson a castigat premiul Nebula in 1995 si si a fost nominalizat la premiul Hugo in 1996.

Unda sufletului – adevar sau imaginatie? Revelatie religioasa sau adevar stiintific?

Peter Hobson, un savant din Ottawa, detecteaza pentru prima oara, cu ajutorul unui superEEG, unda sufletului in timp ce paraseste corpul uman.

Pentru a putea cunoaste caracteristicile vietii de apoi si a raspunde intrebarilor ce i se pun despre viata de dincolo, Hobson – cu ajutorul prietenului sau Sarkar – creeaza trei clone computerizate ale creierului sau: prima, Spirit, va simula intr-un habitat artificial sufletul nemuritor al lui Hobson, a doua, Ambrotos – imortalitatea fizica, iar a treia va servi drept martor acestui experiment. “Simularea Peter Hobson” se transforma insa intr-o simulare ucigasa, iar un criminal virtual trebuie adus in fata justitiei.

"O calatorie filosofica socanta... Sawyer combina stiinta si medicina intr-o poveste extraordinara." The Edmonton Journal

Biografie

Robert J. Sawyer s-a nascut in 1960 in Ottawa, Canada. Absolvent al Universitatii Ryerson in Arte Aplicate in Radio si Televiziune, dupa terminarea studiilor, in 1982, s-a dedicat jurnalismului.

Robert J. Sawyer a inceput sa scrie literatura SF in 1988. In 1993 a castigat Premiul Arthur Ellis pentru cea mai buna povestire, Just Like Old Times.

Este printre putinii scriitori de SF care au castigat cele trei mari premii ale genului pentru cel mai bun roman al anului: Premiul Hugo in 2003 pentru Hominids, Premiul Nebula in 1995 pentru Alegerea lui Hobson si Premiul John W. Campbell Memorial in 2006 pentru Mindscan. De asemenea, Robert J. Sawyer a castigat de noua ori Premiul Aurora (omologul canadian al Premiului Hugo). In total, a castigat peste patruzeci si unu de premii nationale si internationale pentru literatura, lucrarile sale fiind traduse in peste treisprezece limbi.

A predat tehnici de scriere SF la Universitatea din Toronto, Universitatea Ryerson si Universitatea Nationala a Irlandei si este editorul seriei science-fiction Robert J. Sawyer Books, o divizie a editurii Calgary’s Red Deer Press.

De asemenea, Robert J. Sawyer a fost consultant al Departamentului de Justitie al Canadei cu privire la viitoarele legi despre genetica.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Terminal Experiment
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 416
Editura: Nemira
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-143-142-0
Dimensiuni: 107 x 178 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri