Alchimistul [Carte Electronică]

Alchimistul [Carte Electronică]

Preț de Listă: 89,99 MDL (22,50 RON)

Preț: 62,09 MDL (15,52 RON)

Economisești: 27,90 MDL (6,98 RON) (31%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediția Print (PDF)
  • 36 persoane au cumpărat acest produs.

Preț de Listă: 89,99 MDL (22,50 RON)

Preț: 62,09 MDL (15,52 RON)

Economisești: 27,90 MDL (6,98 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

O data la cateva decenii, apare o carte care schimba pentru totdeauna viata cititorilor sai. Alchimistul lui Paulo Coelho este o astfel de carte. Singura noastra obligatie este sa ne realizam destinul. Extraordinarul roman al lui Paulo Coelho a inspirat milioane de cititori din intreaga lume.

Aceasta poveste, uluitoare in simplitatea si intelepciunea ei, este despre un pastor andaluz pe nume Santiago care isi paraseste casa din Spania, aventurandu-se in Africa de Nord in cautarea unei comori ingropate in Piramide. Pe drum intalneste o tiganca tanara si frumoasa, un barbat care isi spune rege si un alchimist, care ii arata calea.

Nimeni nu stie care este comoara sau daca Santiago poate depasi obstacolele intalnite in drumul prin desert. Dar ceea ce incepe ca o aventura copilareasca pentru a descoperi locuri exotice si bogatii lumesti se transforma intr-o cautare de comori ce nu pot fi aflate decat inlauntrul tau. Plina de seva, evocatoare si profund umana, povestea lui Santiago este un etern indemn de a ne urma visele si de a ne asculta inima.


Recenzii

,,Alchimistul este genul de scriere din care extragi citate pe care le păstrezi sau pe care o percepi ca deschizătoare de drumuri. O poţi privi ca pe un îndemn spre a căuta propria comoară, Coelho având un mod foarte frumos de a spune că „Pe fiecare om de pe faţa Pământului îl aşteaptă o comoară undeva.”, dar “Când ne aflăm în faţa marilor comori, nu le vedem niciodată.”

Este un fel de manifest pentru curaj, pentru că autorul explică cum toţi ştim atunci când suntem mici care este legenda noastră personală, destinul nostru, vocaţia noastră, dar apoi, când creştem, din cauza dezamăgirilor de care ne izbim şi fricii pe care o acumulăm, uităm care este rostul nostru în lume şi începem să orbecăim.'' - http://www.bookblog.ro/recenzie/alchimistul-2/

”A trecut aproape un deceniu de când m-am trezit prima dată cu Coelho în brațe și așteptam curioasă până peste măsură să aflu de ce e atât de faimos al său Alchimist. Coperta arăta un om mergând prin deșert, într-o cămașă albă și lungă, având pe fundal piramidele din Egipt.

Personajul principal, Santiago, ajunge să viseze două nopți la rând piramidele din Egipt și cum acolo va găsi o mare comoară. Pus pe tălmăcirea semnificației visului, ajunge la o țigancă care i-l interpretează aidoma și care nu-i dă prea mare încredere până în clipa în care tânărul oier își intersectează calea cu un mare rege care răspunde întrebărilor și frământărilor sale nerostite și-l îmboldește să-și urmeze visul sau Legenda Personală. Așa ajunge flăcăul în Africa, fiind mai apoi tâlhărit, vânzător de cristaluri și în cele din urmă călător spre Piramide. Viața îi scoate în cale diverse personaje menite să-l ajute sau să-l încetinească în drumul său spre marea comoară, povestea terminându-se asemeni șarpelui care-și înghite coada, în același punct.

N-am crezut nici atunci și nici acum că Alchimistul e o carte de nota 10. E de un 8 în zilele în care mă simt bine și de un 5,5 în cele în care cinismul nu mă slăbește o clipă. Dar nu aceasta e concluzia cu care vreau să vă las, ci aceea că titlul e unul de o inspirație cum rareori se nimerește, făcând posibil ca un singur cuvânt să încapsuleze intenția autorului, chiar și atunci când acesta nici măcar nu numește un personaj principal sau unul fără de care acțiunea n-ar avea sens.

Plusuri: Simbolurile deghizate în simplitate și în povești simpatice.

Minusuri: Stilul motivațional, americănesc, care te mai mușcă din când în când din coțul paginii.

Recomandari: Dacă vreți o relaxare facilă și la îndemână, vă invit la lectură. Dacă vreți să vă suflați puțin vânt în pupa idealismului, vă invit la lectură. Dacă vreți realism și verosimil, lăsați cartea jos.

--  Calina Matei, Bookblog.ro

 

Despre Autor

Paulo Coehlo, scriitor brazilian, născut la Rio de Janeiro în 1947. Înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii şi un veritabil fenomen al culturii de masă, a fost un hippie rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist, poet.0 În 1986 face pelerinajul la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viaţa şi cariera literară. 

Cărțile lui Paulo Coehlo s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare. Bestseller-ul Alchimistul a fost cumpărat în peste 65 milioane de exemplare. Editura Humanitas a anunțat în cursul anului 2011 vânzări de peste 1 milion de exemplare ale cărților lui Paulo Coehl


Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-689-444-2
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă:

 •    Aleph [Carte Electronică]
  -30%

  Aleph [Carte Electronică]

  Preț de Listă: 89,99 MDL (22,50 RON)

  Preț: 62,09 MDL (15,52 RON)

  Economisești: 27,90 MDL (6,98 RON) (31%)