Albastru Pur (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Albastru Pur (Top 10+) [Carte de Buzunar]
135,00 MDL (33,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Publicat în 1997, „Albastru pur”, roman de inspiraţie istorică, este povestea fascinantă a două femei născute la distanţă de câteva secole, pe care le leagă o moştenire ancestrală. Ella Turner se mută în sud-vestul Franţei cu soţul ei şi face eforturi să se integreze în comunitatea închisă din oraşul în care s-a mutat.

Îşi reia chiar numele anterior de Tournier, îşi reîmprospătează cunoştinţele de franceză din liceu. Viaţa Ellei, izolată şi singură, începe să fie tulburată de viziuni stranii. Se simte îndemnată să cerceteze istoria strămoşilor săi francezi. În secolul al XVI-lea, Isabelle de Moulin, poreclita La Rousse (Roşcata) din cauza părului său roşu, este ostracizată în propriul său sat, ai cărui locuitori erau proaspăt convertiţi la calvinism, ocolită din cauza veneraţiei ei pentru Fecioară Maria, suspectata de vrăjitorie.

Când rămâne însărcinată, este nevoită să se mărite cu un tânăr dintr-o familie bogată şi arogantă din acelaşi sat – familia Tournier. Soarta stranie a Isabellei rămâne nedescoperită până la sosirea Ellei, patru secole mai târziu. Bântuită de paralele misterioase cu trecutul, de viziuni în care îi apare culoarea albastră, trezindu-se cu părul devenit în mod inexplicabil roşu, Ella începe o călătorie care nu numai că îi va dezvălui o tragedie rămasă lungă vreme necunoscută, dar o va face să-şi reconsidere şi propriile sentimente, propria viaţă.

Recenzie

Albastru pur este un roman istoric în care sunt aduse împreună numeroase teme: religia şi superstiţiile, legătura trecut-prezent, redescoperirea originilor şi a legăturilor de sânge, iubirea, misterul. Fiecare cititor va găsi cel puţin un punct de interes. Cele două fire narative pornesc paralel, pentru că apoi să se unească din ce în ce mai mult până când nu mai pot fi separate. Curg împreună cu fluiditate, provocându-te să descoperi singur tragedia trecutului şi promisiunea viitorului. Odată prins în lectură, cu greu laşi cartea din mână. Tracy Chevalier ştie să-şi ţină cititorii cu sufletul la gură, să-i facă să vizualizeze ţinuturile şi satele descrise şi să trăiască alături de personaje.” - Elena Atudosiei, AltIasi.ro

Despre Autor

Tracy Chevalier s-a născut în 1962 şi a copilărit în Washington, DC. Părăseşte Statele Unite în 1984, stabilindu-se în Anglia. După ce lucrează câţiva ani ca redactor, obţine masteratul în literatura la University of East Anglia. Debutează în 1997 cu romanul Albastru pur, care s-a bucurat imediat de un succes răsunător. Doi ani mai târziu îi apare Fata cu cercel de perlă, considerat de Publishers Weekly „un fenomen editorial” şi care atinge în scurt timp cifra record de un milion de exemplare! În anul 2000, lanţul de librarii Barnes&Noble îi acordă premiul pentru una dintre cele mai bine vândute cărţi în S.U.A. Romanul este recompensat cu premiul cititorilor revistelor People, Time şi Elle.

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Virgin Blue: A Novel
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 300
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1981-8
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri