Alaska. Singur în Sălbăticie

Mai multe poze

Alaska. Singur în Sălbăticie
205,00 MDL (51,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Laura Ciochina.
 
Un specialist în supraviețuirea în sălbăticie pornește în cea mai îndrăzneață expediție a vieții lui: însoțit doar de doi câini, va parcurge aproape 1.000 de kilometri pe schiuri prin Alaska, traversând lanțul muntos Brooks. Va avea la dispoziție un GPS și un telefon prin satelit, își va transporta singur proviziile și va ține un jurnal zilnic.

Alături de terierii Jimmy și Will, Dave Metz străbate vaste întinderi de tundră și ținuturi acoperite de păduri, trece râuri înghețate și creste înzăpezite. Pe lîngă pericolul reprezentat de urși și de haitele de lupi, va avea de înfruntat foamea, epuizarea și frigul Nordului. Mai important însă decât performanța, susține el, este că a putut să admire frumusețea nealterată a naturii sălbatice și să se simtă pe deplin liber. 

Cuprins extins: Aproape de Paradis • Pe coasta de nord-vest • Traversînd marea îngheţată • Cu schiurile pe fluviul Kobuk • Mirajul sălbăticiei • Trecătoarea Nakmaktuak • Noatak frontiera abandonată • În inima pustietăţii 

 

Recenzii


 
"Povestea reală, senzațională a unor aventuri care îi țin cu sufletul la gură atât pe Dave Metz, cât și pe cititor".-- The News-Review

 

Despre Autor

 

Dave  Metz (născut în Roseburg, Oregon) a început încă din adoles­cență să exploreze pădurile din statul sau, însoțit de unu sau doi câini. Pasionat de natură, a călătorit cu caiacul sau pe jos prin Alaska, Peru, Brazilia și Borneo.

Studiază mamiferele și prezervarea culturilor indi­gene în pădurea ecuatoriala, face călătorii de explorare și de supraviețuire în sălbăticie. În prezent lucrează că biolog pentru Oregon Department of Fish and Wildlife. 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Crossing the gates of Alaska. One man, two dogs, 600 miles off the map
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 264
Editura: Polirom
Apariția: Septembrie 2015
ISBN: 978-973-46-5521-2
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri