Al Zecelea Om (Clasici Moderni)

Al Zecelea Om (Clasici Moderni)
154,00 MDL (38,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

„Natura umană nu funcţionează în alb şi negru, ci în gri şi negru.”-- Graham Greene  

Clasici moderni Litera pune laolaltă scriitori moderni ale căror opere au devenit deja repere clasice. Cele mai importante, mai provocatoare, mai emoționante, mai revoluționare opere din ultimii 125 de ani – cărți care vor continua să fie citite de la o generație la alta.

 

Recenzii


 

„Graham Greene este un scriitor cu totul aparte […]. El va rămâne în istoria literară drept cronicarul definitiv al conştiinţei şi al neliniştii existenţiale a secolului al XX-lea.” -- William Golding, Enciclopedia scriitorilor britanici
 
„Dacă ar fi trăit să vadă cel de al Doilea Război Mondial, Edgar Allan Poe ar fi scris o astfel de carte. O intrigă palpitantă, care abordează chestiuni morale majore într-o notă minoră, aşa cum se întâmplă de obicei în povestiri […] Şi totuşi, Al zecelea om ne intrigă pentru că pune întrebări dificile despre responsabilitate, curaj, vinovăţie şi iubire, despre opţiunile posibile atunci când ne confruntăm cu răul absurd, despre virtutea care apare întotdeauna când te aştepţi mai puţin, nu pe drumul mare, ci pe căi lăturalnice.” -- People
 
 
Despre Autor
 
 
Graham Greene (1904-1991) a studiat la Balliol College, Oxford. Dupa absolvire a fost, timp de patru ani, redactor la prestigiosul ziar The Times din Londra. Primul sau roman, Omul dinauntru, apare in 1929, dar, desi cartea este bine primita, succesul si prestigiul vin odata cu al patrulea roman publicat, Expresul de Stambul, dupa care Twentieth Century Fox a facut celebrul film Orient Express.
 
Dupa o calatorie in Liberia, intreprinsa in 1935, autorul britanic – totodata un cinefil impatimit – devine critic de film la prestigioasa publicatie The Spectator, unde, in 1940, este numit redactor literar. Intre 1941 si 1943, Greene lucreaza pentru Foreign Office. Printre cele mai cunoscute romane ale sale inspirate din activitatea in acest domeniu se numara celebrele Omul nostru din Havana (1958) si Americanul linistit (1955). Pe linga romane, Graham Greene a publicat mai multe volume de nuvele, carti de calatorie, piese de teatru si biografii, a lasat in urma sute de eseuri, cronici literare si de film.
 
A primit doua inalte distinctii ale Marii Britanii: The Order of Merit si Companion of Honour. In 1969 statul francez i-a conferit titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare. La Editura Polirom i-au fost traduse pina in prezent Consulul onorific, Expresul de Stambul, Factorul uman, Omul nostru din Havana, Brighton Rock, Puterea si gloria, Ministerul groazei, Al zecelea om, Americanul linistit, La drum cu matusa-mea, Comediantii si Patria m-a facut om.
 

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Tenth Man
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 144
Editura: Litera
Apariția: Iulie 2015
ISBN: 978-606-741-321-2
Dimensiuni: 10,7 x 17,7 cm
Greutatea: 0.1500

Pareri