Al Doilea Război Mondial. Sevastopol 1942

Al Doilea Război Mondial. Sevastopol 1942
99,00 MDL (24,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Spre sfârșitul lui iulie 1941, Hitler a ordonat Grupului de Armate Sud să ocupe Crimeea pentru a stăvili atacurile aeriene sovietice asupra câmpurilor petrolifere de la Ploiești. Această misiune vitală a fost încredințată slăbitei Armate XI comandate de Generaloberst von Manstein.

În septembrie, sunt atacate liniile de apărare fortificate ale sovieticilor din istmul Perekop, iar în mai 1942, peninsula Kerci. Având flancurile asigurate, von Manstein comasează două corpuri de armată germane și unul românesc împotriva principalului oraș din Crimeea – Sevastopol.

Această carte prezintă impactul logisticii, al vremii și al operațiunilor militare în ultima victorie majoră a germanilor în al Doilea Război Mondial.

 

Despre Autor


 

Robert Forczyk și‑a luat doctoratul în relații internaționale și securitate națională la Universitatea Maryland, SUA. Are o excelentă pregătire în istoria militară a Europei și a Asiei.

S‑a pensionat cu gradul de locotenent‑colonel din cadrul armatei Statelor Unite după ce a activat vreme de 18 ani ca ofițer de blindate în Diviziile 2 și 4 Infanterie și ca ofițer de contrainformații în Divizia 29 Infanterie (ușoară). Dr. Fonczyk este în prezent consultant militar la Washington, DC.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 144
Editura: Litera
Apariția: Iunie 2015
ISBN: 978-606-741-544-5
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.1400

Pareri