Aici ne Despărțim

Aici ne Despărțim
144,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Cartea Aici ne despartim este un roman emoționant și angajant, care examinează cu umor motivele din spatele acțiunilor noastre cele mai afectuoase, dar și a celor mai răutăcioase și care explorează relațiile noastre, complicate și contradictorii, cu aceia pe care îi numim familia noastră.

E absolut de neconceput că vom supravieţui aici, împreună, timp de şapte zile", se gândeşte Judd Foxman, străduindu-se să facă abstracţie de urletele copiilor surorii sale mai mari, în vreme ce telefonul cumnatului nu încetează să sune, fratele mai mic îşi afişează noua relaţie amoroasă, iar mama lor, într-o ţinută mult prea provocatoare, îi priveşte pe toţi cu un aer compătimitor.

Stau toţi în jurul mesei, ca într-un tablou, constrânşi de ultima dorinţă a tatălui lor: să ţină shiva în memoria lui. Conform tradiţiei evreieşti, vor rămâne reuniţi sub acelaşi acoperiş timp de şapte zile, o eternitate pentru nişte oameni care nu reuşesc să stea mai mult de douăzeci şi patru de ore împreună fără a-şi sări la beregată unii altora. în câteva ore, casa Foxman, plină de resentimente şi de secrete de nemărturisit, devine un butoi cu pulbere gata să explodeze, iar Judd abia dacă mai are răgazul să se concentreze asupra dezastrului din propria viaţă.

Cu un umor debordant, adesea licenţios, romanul scriitorului Jonathan Tropper ne spune o poveste despre dragoste şi despre relaţiile complicate pe care le avem deseori cu aceia pe care îi numim familia noastră. Roman publicat in 21 de ţări.

Recenzii

„Fiecare pagină uimeşte prin subtilitate şi căldură. Tropper îl surprinde pe cititor prin profunzimea cu care tratează relaţiile de familie." -- Los Angeles Times

„Un roman splendid despre bărbaţi -despre senzualitatea, patimile şi farmecul lor." -- The Washington Post

„Cele şapte zile pe care fraţii Foxman sunt nevoiţi să le petreacă împreună generează un studiu irezistibil despre familie, cu bunele şi cu relele ei. Povestea aceasta este aproape genială." -- The Daily News

„O poveste pătrunzătoare despre conflictele din familia modernă... incredibil de interesant." -- Times

„... menit să fie un bestseller." -- People

Naratorul acestui roman, Judd Foxman află că tatăl lui a murit şi nu doar asta, ci a solicitat familiei să ţina shiva pentru el. Acest ritual înseamnă şapte zile cu familia reunită, vecini, prieteni, şapte zile de vizite de curtoazie şi reculegere în amintirea mortului.

Şi astfel intră în scenă familia Foxman, un set de clişee sărite de pe fix: mama psihiatru, siliconată şi cu un stil vestimentar pe muchia pornografiei; Wendy, sora lui Judd, înconjurată de copii urlători şi de un soţ veşnic ocupat să vorbească în casca telefonului; fratele mai mic, Phillip, mincinos şi playboy notoriu; fratele mai mare, Paul, care are vechi resentimente faţă de Judd; soţia acestui frate, care are vechi sentimente faţă de acelaşi Judd şi o fixaţie, să rămînă însărcinată. Pînă aici, se întrevede deja scenariul unei shiva dezastruoase pentru familie, hilare pentru cititor. Dacă adaug şi faptul că soţia lui Judd l-a înşelat cu şeful lui, un tip misogin, insuportabil de arătos şi de grosolan, probabil că vă puteţi imagina cît de „comic” şi încurcat poate deveni totul.

Pe parcursul celor şapte zile petrecute împreună, cîte ceva se schimbă în viaţa personajelor, sub ochiul aceluiaşi povestitor care se străduieşte să fie amuzant, acid şi suferind în acelaşi timp. Este vorba despre un haos interminabil de relaţii începute şi încheiate, momente penibile sau groteşti, momente aşa-zis emoţionante, reglări de conturi şi dezvăluiri de secrete ruşinoase. Vă las plăcerea să le descoperiţi.

Accept să fiu considerată „acritură”, dar, vai, cît m-am plictisit de umorul căznit de familie! Între Bundy, Seinfeld, Simpsons şi zeci de seriale cu neveste disperate, perfecte & soacre băgăcioase şi evreii nevrotici ai lui Roth, personajele lui Tropper ar fi umplutura, calea de mijloc. Ştiţi voi, oamenii care fac comedia tragică a unei familii. Amuzant - obositor- obositor de amuzant. Iar dacă această recenzie pare căznit comică, e doar un ecou al romanului.

Plusuri: Un oarecare dram de înţelegere a complicităţii dintre fraţi

Minusuri: Clişee duse la extrem, personaje caricaturale, momente forţate, apelul la comicul facil

Recomandari: Celor care caută amuzamentul rapid, romane de citit în tren sau „în lipsă de altceva”.

-- Mihaela Butnaru, Bookblog.ro

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 416
Editura: Litera
Apariția: 2012
ISBN: 978-606-600-105-4
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 0.3300

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

Aceasta carte reflecta realitatea in care traim extrem de bine
Aceasta carte reflecta realitatea in care traim extrem de bine...moartea, adulterul, copii - sunt subiectele centrale ale cartii, evenimente care vin in diverse momente ale vietii...momente care nu sunt mereu din cele mai potrivite. La toate acestea se adauga convietuirea timp de 7 zile in aceasi casa a membrilor familiei celui mort - o mama si 4 copii, fiecare cu familia lui, cu povestea lui, cu problemele lui."Aici ne despartim" este o carte despre greutatea cu care ne acceptam uneori familia, despre loviturile vietii si despre constientizarea importantei persoanelor din viata noastra numai dupa ce le pierdem, din pacate...atunci amintirile sunt mai vi ca niciodata, singurele care raman de altfel...O recomand celor pasionati de citit si celor care stiu sa ia cate ceva din fiecare carte citita!
Evaluarea
Parerea lui Alina / (Plasată la data 26.06.2014)