Ahile sau Despre Forma Absolută a Prieteniei [Carte Electronică]

Ahile sau Despre Forma Absolută a Prieteniei [Carte Electronică]

Preț de Listă: 44,99 MDL (11,25 RON)

Preț: 31,05 MDL (7,76 RON)

Economisești: 13,94 MDL (3,49 RON) (30%)

Preț de Listă: 44,99 MDL (11,25 RON)

Preț: 31,05 MDL (7,76 RON)

Economisești: 13,94 MDL (3,49 RON) (30%)

Acceptăm plata cu LiberCard de la MAIB - plăți în 3 rate cu 0% dobândă!

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

"Cand scria despre Homer, Platon, Dante, Shakespeare sau Eminescu, despre cei mari pe care ii iubea, se muta cu toata fiinta lui in universul lor. Toata viata s-a pregatit pentru intalnirea cu ei. E foarte greu sa fii in aceeasi masura stiutor si scriitor. E foarte greu, cand ai ajuns sa te afunzi in jungla unui domeniu, sa mai poti iesi din ea si sa poti vorbi convenabil despre lucrurile pe care le-ai intalnit.

Rareori am vazut minti care, dupa ce s-au supus celor mai teribile cazne filologice, au mai putut, ingreunate de uriasa colectie de date, sa-si ia zborul si sa-si pastreze stralucirea expresiei. Singurele exemple care-mi vin in minte, in afara de Nietzsche, sunt Huizinga, Heinrich Zimmer, Auerbach, poate Erwin Rhode. Ca mare elenist ce era, Petru Cretia a patruns si a locuit lunga vreme in catacombele unui timp mort si ale unei limbi moarte. Cati filologi mai ies vii din aceasta lume a umbrelor? Si cati, mai ales, le mai pot invia pentru noi?" (Gabriel Liiceanu)

Recenzii

,,Departe de a fi doar un razboinic crud (si unul nemaipomenit) Ahile da dovada deseori de noblete sufleteasca si o mare sensibilitate la tot ceea ce se intimpla in jurul sau. De altfel, minia lui Ahile, centrul atentiei atitor cititori ai Iliadei, nu este decit una din manifestarile sale. Ahile isi traieste toate starile aproape de absolut, fie ca e vorba de aceasta minie, fie ca e vorba de regretul pierderii lui Patrocles sau de compatimirea lui Priam in sfirsitul poemului.

Daca v-a placut Iliada si mai ales daca nu v-a placut, eu cred ca merita sa cititi cartea asta. Pentru mine a fost un excelent ghid turistic al poeziei homerice, scris de un impatimit al Iliadei. Eu incepusem sa citesc Odiseea inainte sa citesc asta, iar acum o voi continua. Asadar, e posibil sa treaca putin timp pina cind voi scrie din nou pentru ca Odiseea nu se citeste cu una cu doua.'' - http://literaturism.tumblr.com/post/121093559/ahile-sau-despre-forma-absoluta-a-prieteniei

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Editura: Humanitas
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-50-2856-5
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 206

Pareri