Agentul Secret

Agentul Secret

Preț de Listă: 132,00 MDL

Preț: 105,60 MDL

Economisești: 26,40 MDL (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Domnul Verloc pleca de dimineata si isi lasa pravalia mica in grija cumnatului sau. Isi putea permite lucrul acesta, pentru ca nu avea vanzare in general si, practic, mai deloc inainte sa se insereze. Domnului Verloc ii pasa prea putin de afacerile lui la vedere. Si pe deasupra, sotia avea grija de cumnatul lui.

Pravalia era mica, si casa la fel. Era una dintre acele cladiri de caramida innegrita care existau in numar mare inainte de inceputurile erei reconstructiei in Londra. Arata ca o cutie patrata, cu fatada impodobita cu geamuri mici. Ziua usa ramanea inchisa; seara statea discret, dar suspect, intredeschisa.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

”Agentul secret relatează despre politici subversive, crime şi investigaţii. Fundalul este Londra de la finele epocii victoriene, descrisă ca o metropolă primordială, umedă şi întunecoasă. în salonaşul magazinului prăpădit al lui Adolf Verloc din Soho se întâlneşte o bandă grotescă de revoluţionari, care trăncăne despre politică.

Michaelis este un obez respingător, Karl Yundt un ramolit care abia se ţine pe picioare, iar chipul lui Ossipon, cu părul său creţ şi ochii mongoloizi, prezintă, conform mentorului său, Cesare Lombroso, trăsăturile tipice ale criminalului degenerat. Toţi aceşti duşmani ai societăţii sunt leneşi, remarcă indolentul Verloc, şi toţi, inclusiv Verloc, sunt întreţinuţi de femei.

într-o ambasadă, clar a Rusiei, dl Vladimir, un diplomat elegant, îi cere lui Verloc să bombardeze Observatorul Greenwich. Vladimir crede că guvernul britanic va da vina pentru acest delict pe străini şi nu va mai primi refugiaţi, în special duşmani ai Rusiei ţariste. Verloc obţine o bombă de la micul „profesor" (un anarhist nihilist) şi îl convinge pe fratele său retardat, Stevie, să o detoneze. Această decizie negândită declanşează însă, pe măsură ce ne îndreptăm spre final, o serie de evenimente tragice.

Această capodoperă, de o ironie necruţătoare, s-a inspirat din romane de atmosferă precum Casa umbrelor a lui Dickens, prefigurând opere ca Brighton Rock a lui Graham Greene. Foarte actuală este povestea atentatorilor sinucigaşi.” 

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Secret Agent
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 342
Editura: Orizonturi
Apariția: 2002
ISBN: 978-973-8117-60-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri