Afacerea Edward Snowden. Cele mai Șocante dezvăluiri despre Spionajul Global American

Afacerea Edward Snowden. Cele mai Șocante dezvăluiri despre Spionajul Global American
154,00 MDL (36,14 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Internetul democratizează discursul politic și echilibrează balanța între cei puternici și cei slabi, iar libertatea lui – posibilitatea de a folosi rețeaua fără constrângeri instituționale și sociale sau fără controlul statului și fără o teamă permanentă – este esențială.

Convertirea internetului într-un sistem de supraveghere îl privează astfel de potențialul său, îl transformă într-un instrument de represiune, amenințând să producă arma cea mai opresivă și extremă a intruziunii statului din istorie. De aceea uluitoarele dezvăluiri ale lui Snowden sunt atât de importante.

Ele au concentrat atenția lumii asupra pericolelor supravegherii omniprezente din partea statului, au generat prima dezbatere globală despre valoarea vieții private în epoca digitală și au determinat contestarea controlului hegemonic al Americii asupra internetului. Au schimbat modul în care oamenii au văzut autenticitatea oricărei declarații făcute de oficialii SUA și au transformat relațiile între țări. Au modificat radical viziunile despre rolul adecvat al jurnalismului în relația cu puterea guvernamentală.

Îndrăznind să expună surprinzătoarele capacități de supraveghere ale NSA, Snowden a clarificat că ne aflăm la o răscruce de drumuri.

Va fi era digitală un precursor al libertății individuale și al libertăților politice pe care internetul este singurul capabil să le elibereze? Sau va aduce un sistem de monitorizare și control omniprezent, dincolo de visurile celor mai mari tirani din trecut?

Acțiunile noastre vor stabili încotro ne vom îndrepta.

 

Recenzii


 

„Probabil cel mai influent scriitor despre libertățile civile.” -- American Prospect

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 320
Editura: Litera
Apariția: Iulie 2015
ISBN: 978-606-741-534-6
Dimensiuni: 14 x 20 cm
Greutatea: 0.3150

Pareri