Adolf Hitler

Adolf Hitler
124,00 MDL (24,92 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

”Probabil ca doar Hristos se poate mandri cu un numar mai mare de biografii decat Hitler. Insa Adolf Hitler are un avantaj incontestabil : arhive cu amintiri si documente pe care birocratia celui de al Treilea Reich le-a adunat, iar Aliatii le-au pus la loc sigur, una dintre putinele mosteniri in marea de moloz a Stunde Null, Ora Zero, din iunie 1945. Si totusi, istoria dictatorului inca suscita intrebarea care i-a ingrozit pe soldatii americani cand au deschis portile la Auschwitz: cum s-a putut intampla?

Nu este suficient sa spunem ca Hitler a incarnat latura aceea obscura care domina umanitatea de pa vremea lui Cain. La inceput, in zilele tragice din 1940 Anglia, desi ingenuncheata, apoi si Rusia si America au inteles ca ramanea doar lupta pana la ultima picatura de sange impotriva omuletului cu mustata : fiindca intruchipa raul din istorie . Ce avea Hitler atat de deosebit incat sa suscite atata devotament fata de rau ? Sigur nu era doar un nebun, o marioneta in mainile marii burghezii germane lacome de putere si de avere.

El personifica acea ura antiburgheza si anticrestina care explica multe despre sangele varsat de fascism si de comunism in secolul XX. Pentru generatiile de azi crescute cu Star Wars, Hitler e un fel de Darth Vader, sinonim cu tirania, cu brutalitatea, cu cinismul.

Cele 90 de fotografii alb-negru care insotesc textul documenteaza in imagini sugestive epoca si viata celui care a fost Fuhrerul prin excelenta ."

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 191
Editura: Litera
Apariția: 2013
ISBN: 9786068494166
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri