Adio, dar mai stau puţin [Carte Electronică]

Adio, dar mai stau puţin [Carte Electronică]

Preț de Listă: 112,99 MDL (28,25 RON)

Preț: 56,50 MDL (14,13 RON)

Economisești: 56,49 MDL (14,12 RON) (49%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediție Print (PDF)

* cîmpuri obligatorii

Preț de Listă: 112,99 MDL (28,25 RON)

Preț: 56,50 MDL (14,13 RON)

Economisești: 56,49 MDL (14,12 RON) (49%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

Noua ediţie în limba română a bestsellerului internaţional A Long Way Down de Nick Hornby, care poartă titlul Adio, dar mai stau puţin, apare odată cu lansarea filmului omonim, regizat de Pascal Chaumeil. Romanul a fost nominalizat pe lista scurtă la Whitbread Award în 2005 şi la Commonwealth Writers Prize în 2006.  

Cu stilul ireverenţios şi ironic care l-a consacrat, Hornby urmăreşte în acest roman patru personaje aflate în pragul sinuciderii, invitându-ne să descoperim, alături de ele, momentele de fericire pe care nu mai ştim să ni le oferim. Impactul imens al cărţii lui Nick Hornby rezidă în amestecul de emoţie şi umor, de autoderiziune, sinceritate şi seriozitate, care transformă un subiect atât de delicat într-o apologie a micilor bucurii ale vieţii. 

 
"Hornby captează lumea în care trăim cu precizie şi geniu comic.“ -- Guardian
 
"Hornby este un scriitor care mizează pe emoţie, iar efectul e maxim atunci când vorbeşte despre moarte, arbitrul suprem al literaturii serioase. Evitând însă sentimentalismul, Hornby scrie o carte despre limitele alegerii, regretele tardive şi miracolul celei de-a doua şanse.“ -- The Washington Post's Book World
 
"Unul dintre cei mai buni umorişti şi umanişti ai zilelor noastre, un scriitor care a moştenit imaginaţia şi vizionarismul lui H.G. Wells, precum şi darul lui pentru comentariul social.“-- Sunday Times 

 

Despre Autor

Nick Hornby s-a nascut in 1957 la Maidenhead, Anglia. A studiat si apoi a predat la Cambridge, a lucrat ca jurnalist independent. Va cunoaste un succes rasunator chiar cu romanul de debut, Febra stadioanelor, publicat in 1992 (Editura Polirom, 2004). In 1995, un alt roman al sau devine imediat bestseller – High Fidelity (Editura Polirom, 2005), al carui narator, obsedat de muzica pop, isi interpreteaza experientele prin intermediul ei si isi organizeaza trecutul dupa modelul topurilor ei.

RomanulHigh Fidelity a fost ecranizat in anul 2000 de regizorul Stephen Frears, cu John Cusack in rolul principal. In 1998 ii apare romanul Totul despre baieti, care a stat si el la baza unui film de succes, cu Hugh Grant si Rachel Weisz.Cum sa fii bun (2001, recompensat cu prestigiosul WHSmith Award for Fiction) – o comedie despre viata de familie si o investigare foarte serioasa a dilemei: „Ce maiinseamna sa traiesti o viata buna ?” – este primul lui romanscris din punctul de vedere al unui personaj feminin. 

Nick Hornby a mai editat volumul De vorba cu ingerul, cu povestiri de Helen Fielding, Roddy Doyle, Irvine Welsh si altii, a publicat o culegere de eseuri despre fotbal, Anul meu preferat (1993), si o culegere de eseuri despre muzica, 31 de cintece (2003). A fost critic muzical la revistaNew Yorker si, in 1999, a primit E.M. Forster Award din partea Academiei Americane de Arte si Litere. 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2015
ISBN: 978-973-689-929-4
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 312

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: