Adevărul (Cinstit) despre Necinste. Cum Îi Minţim pe Toţi - Dar mai Ales pe Noi Înşine

Mai multe poze

Adevărul (Cinstit) despre Necinste. Cum Îi Minţim pe Toţi - Dar mai Ales pe Noi Înşine
263,00 MDL (58,96 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cei mai multi dintre noi credem ca suntem niste oameni cinstiti, dar, in realitate, cu totii trisam. Presupunem ca inselaciunea, la fel ca si majoritatea celorlalte decizii, se bazeaza pe o analiza rationala de costuri-beneficii. Dar Ariely sustine, dupa care demonstreaza, ca in realitate fortele irationale, pe care nu le avem in vedere, determina adeseori daca ne comportam etic sau nu. Pentru fiecare Enron sau act de mituire politica, exista nenumarate CV-uri inflorite, comisioane ascunse si posete contrafacute.

In Adevarul (cinstit) despre necinste, Ariely arata de ce este mai usor sa mintim in legatura cu anumite lucruri; cum posibilitatea de a fi prinsi conteaza mai putin decat credem; si cum practicile de business netezesc drumul comportamentului nonetic, fie cu intentie sau neintentionat. Ariely exploreaza modul in care functioneaza comportamentul nonetic in viata personala, profesionala si politica si modul in care ne afecteaza pe toti, chiar daca noi consideram ca avem standarde morale inalte.

Dar nu este totul pierdut. Ariely identifica, de asemenea, ceea ce ne mentine cinstiti, indicand calea catre dobandirea unui statut etic mai inalt in viata noastra de zi cu zi. Cu ajutorul unor convingatoare descoperiri personale si academice, Adevarul (cinstit) despre necinste va schimba felul in care ne vedem pe noi insine, actiunile noastre si pe ceilalti.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 288
Editura: Publica
Apariția: 2012
ISBN: 9786068360133
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri