Adevărata poveste a lui Moș Nicolae

Adevărata poveste a lui Moș Nicolae

Preț de Listă: 48,00 MDL (12,00 RON)

Preț: 36,00 MDL (9,00 RON)

Economisești: 12,00 MDL (3,00 RON) (25%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul cetăţii Mira din Licia, este unul dintre cei mai îndrăgiţi sfinţi ai Bisericii, prăznuit cu bucurie de toată lumea creştină. A trăit pe vremea împăraţilor Diocleţian şi Maximian şi a fost încă din tinereţe un adevărat „ucenic al lui Hristos“, iubind virtutea şi ostenindu-se în slujirea aproapelui. Pentru covârşitoarea sa bunătate şi pentru înţelepciunea deprinsă din Scripturi, a fost hirotonit preot, apoi ales episcop al cetăţii Mira din ţinutul Liciei.

A suferit prigoana şi a fost chiar întemniţat în timpul persecuţiilor anticreştine ordonate de împăraţii romani. Odată cu biruinţa lui Constantin cel Mare asupra lui Maxenţiu şi cu Edictul de la Milano de încetare a prigoanei (313), au fost eliberaţi toţi cei ce fuseseră întemniţaţi pentru mărturisirea lui Hristos şi Sfântul Nicolae s-a întors la slujba sa din cetatea Mira. A participat, alături de alţi mari dascăli şi părinţi ai Bisericii, la Sinodul Ecumenic de la Niceea, din anul 325, şi s-a arătat dârz în apărarea dreptei credinţe împotriva ereziei lui Arie.

Tradiţia păstrează cu evlavie pomenirea faptelor minunate săvârşite de Sfântul Nicolae.

La noi, unde ziua Sfântului Nicolae - numit „Moş Nicolae” - se sărbătoreşte cu multă bucurie la 6 decembrie, există obiceiul împărţirii de daruri copiilor, urmându-se astfel exemplul dărniciei şi milosteniei celui prăznuit.

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 6-8 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 16
Editura: Pescăruș
Apariția: Noiembrie 2015
ISBN: 978-606-8379-90-6
Dimensiuni: 16 x 23 cm
Greutatea: 0.1300

Pareri