Adepții Fanatici. Reflecții Asupra Naturii Mișcărilor de Masă

Adepții Fanatici. Reflecții Asupra Naturii Mișcărilor de Masă
156,00 MDL (39,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Lucian Leustean.

Publicata in numeroase editii incepind din 1951 si ajunsa astazi o carte clasica, Adeptii fanatici a devenit bestseller la scurt timp dupa aparitie, atunci cind presedintele Eisenhower a citat-o intr-una dintre primele sale conferinte televizate.

Relevanta pentru intelegerea lumii actuale, cartea este o analiza vizionara, extrem de provocatoare a naturii miscarilor de masa si a modului in care individul devine fanatic. Eric Hoffer indica tipurile de personalitate si motivele celor care adera la diferite miscari, de ce si cum incep, progreseaza si se sfirsesc miscarile de masa, dar si asemanarile dintre ele, indiferent ca sint politice, sociale, religioase sau de alta factura. Hoffer sustine astfel ca miscarile de masa sint intersanjabile si ca, radicale sau reactionare, ele tind sa atraga acelasi tip de adepti si folosesc aceleasi tactici, chiar si atunci cind obiectivele sau valorile lor declarate difera.

„Daca vreti sa intelegeti ce mobilizeaza mintea fanaticului si care sint mecanismele miscarilor de masa inca din stadiul incipient, va recomand o seara cu Eric Hoffer.”-- John McDonough, Wall Street Journal

„Tema cartii este fanatismul politic, pe care il abordeaza taios si stralucit.”-- The New Yorker

Cuprins: Atractia miscarilor de masa • Adeptii potentiali • Saracii • Inadaptatii • Actiune comuna si sacrificiu de sine • Fanatism • Mimetism • Miscari de masa bune si rele

Despre Autor

Eric Hoffer (1902-1983) a fost un autodidact. A lucrat in restaurante, ca muncitor sezonier in agricultura si cautator de aur. Dupa Pearl Harbor, a lucrat ca docher in portul San Francisco vreme de 25 de ani. Autor a peste zece carti, printre care The Passionate State of Mind, The Ordeal of Change si The Temper of Our Time, a primit Medalia Prezidentiala pentru Libertate in 1983.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 200
Editura: Polirom
Apariția: Septembrie 2013
ISBN: 978-973-46-3693-8
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri