Adâncuri

Adâncuri
365,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

In largul coastelor statului Peru dispare un pescar. Fara urma. Petrolistii descopera pe fundul marii organisme ciudate. Balenele din apele Columbiei britanice trec prin schimbari infricosatoare si incep sa atace ambarcatiunile. Biologul norvegian Sigur Johanson nu crede in coincidente. Cercetatorul Leon Anawak, specialist in comportamentul balenelor, presimte o catastrofa. Din adancul oceanelor natura ameninta...

Frank Schatzing pune in scena batalia naturii impotriva omului intr-un scenariu care iti taie rasuflarea, alert si profund.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

Eco-thrillerul lui Frank Schătzingîncepe în largul coastelor peruviene, unde un pescar se gândeşte la viitorul lui în faţa flotelor de vase de pescuit care decimează oceanele lumii. La puţin timp după, dispare în adâncurile oceanului. Acest accident este urmat de alte întâmplări misterioase: atacuri ale balenelor, descoperirea unor viermi de adâncime misterioşi şi o epidemie devastatoare.

Totul se dovedeşte a fi un atac asupra omenirii într-o încercare de a stopa distrugerea ecosistemelor planetei. Instigată de Yrr, un organism maritim unicelular cu inteligenţă superioară, Natura dezlănţuie, în cele din urmă, un tsunami uriaş, care devastează Europa.

Publicarea romanului a coincis nu doar cu un număr de dezastre naturale, ci şi cu războiul împotriva terorii declanşat de SUA, un război la care romanul face aluzie: sub conducerea consilierului prezidenţial Li, Statele Unite pornesc o expediţie pentru a realiza un contact cu Yrr. în timp ce oamenii de ştiinţă europeni încearcă să îl convingă pe Li să îl calmeze pe Yrr prin diplomaţie, acesta plănuieşte să îl distrugă pentru a instaura dominaţia omenirii pe Pământ.

După scufundarea vasului USS Independence şi moartea lui Li şi a unui număr de protagonişti, se stabileşte în final contactul cu Yrr şi ostilităţile încetează. Epilogul prezintă armistiţiul drept ultima şansă dată omenirii pentru a evita distrugerea.

Romanul a fost lăudat pentru documentarea ştiinţifică riguroasă, deşi a fost şi acuzat că ar fi plagiat site-uri cu conţinut ştiinţific. în 2006, drepturile de ecranizare au fost vândute la Hollywood.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 804
Editura: Rao
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-103-447-8
Greutatea: 0.4000

Pareri