Biblioteca Adevărul, Vol. 30. Accidentul. Orașul cu salcâmi

Mihail Sebastian

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Descrierea Cărții

Deşi este stânjenită de agitaţia pe care tocmai o crease, Nora îşi recapătă rapid luciditatea şi îi solicită unuia dintre călători să o ajute să se ridice şi să se deplaseze până la casa in care locuia. Bărbatul, un individ cu un aer indiferent la tot ce se petrece în jur, răspunde solicitării ei, deşi nu pregetă să-şi arate lipsa de entuziasm. Invitându-I in casă, Nora află, printre altele, că bărbatul împlinea 30 de ani chiar în acea zi. Drept cadou şi răsplată pentru gestul lui, tânăra i se dăruieşte cu dezinvoltură.

Deşi nu o refuză, Paul rămâne la fel de lipsit de entuziasm. Mai târziu, cititorii descoperă că, de fapt, puterea lui Paul de a trăi cu intensitate bucuriile vieţii dispăruse cu şase luni în urmă, când suportase o mare decepţie în dragoste. Nici chiar pătrunderea Norei în viaţa lui nu îl ajută să lase în urmă durerea pe care i-o provocase despărţirea de fosta iubită. Şi totuşi, treptat amintirile lui Paul vor fi înlocuite de clipele prezente, pe care Nora i le oferă cu răbdare şi generozitate.

Oraşul cu salcâmi: Fiica unor burghezi din provincie, Adriana Dunea primeşte o educaţie severă. în primele pagini ale romanului asistăm la transformările fizice, psihice şi comportamentale prin care trece fata în drumul dinspre copilărie şi adolescenţă către tinereţe. Cartea este cu atât mai interesantă, cu cât aceste transformări sunt prezentate din perspectiva tânărului care se va îndrăgosti de ea iremediabil. Plecată la Bucureşti, Adriana va ajunge să califice viaţa de provincie drept plictisitoare şi fără culoare.

Lipsită de interes îi va părea şi relaţia cu Gelu, primul ei iubit, pe care-l va părăsi pentru ca, după o vreme, să se întoarcă la el. O perioadă, Adriana oscilează între două iubiri, până când înţelege că omul pe care îl iubeşte cu adevărat este totuşi Gelu. Cu toate acestea, în ciuda aşteptărilor, Adriana va alege un alt bărbat să-i fie soţ.

Despre Autor

Mihail Sebastian (la naștere Iosif Hechter, alt pseudonim Victor Mincu; n. 18 octombrie 1907, Brăila, d. 29 mai 1945, București) a fost un romancier și dramaturg român. Sebastian se impune în literatura română ca dramaturg cu piesele de teatru Steaua fără nume, Jocul de-a vacanța, Ultima oră. Piesa Insula a rămas neîncheiată. Manuscrisul inițial al romanului Accidentul, cuprinzând cinci capitole, i-a fost furat lui Mihail Sebastian în Franța, iar autorul nu l-a mai găsit. A fost nevoit să-l rescrie de la zero. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 448
Apariția: 2009
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 978-973-199-980-7