A - Z. Best

A - Z. Best
45,00 MDL (10,53 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

”O trestie în vîrful căreia e înfipt un cap de Christ romantic: acesta e Emilian Galaicu-Păun pe stradă. Dar nici trestia, nici chipul christic, îmbinate într-o hieratică dezinvoltă, nu rămîn o strictă emblemă civilă, pur stradală. Din contră, ele participă profund la poezie, atît la structura tematică a acesteia, cît şi la dialectica şi freatica viziunii.

Pe primul nivel, corporalitatea e explorată în metodă simbolică, în vreme ce sacralitatea e consacrată în metodă realistă; pe al doilea, ele se contopesc într-o scriitură corporală a iluminărilor sau într-o scriitură iluminată a senzaţiilor. Iar cele două scriituri se împletesc, la rîndul lor, pînă la indistincţie, într-un fel de stihialitate dezlănţuită a imaginarului, descărcat în ample tensiuni expresioniste în care revelaţia are concreteţea imediată a spasmului, iar spasmul are gramatica diafană - şi atroce totodată - a misterului.

Iese astfel o poezie de înalt voltaj şi de ample convulsii - sau cutremure - atît ale fiinţei, cît şi ale limbajului; o poezie parcă abia scăpată din teroarea viziunii şi care răsfrînge în pagină o panică vag controlată a propriei furori imaginative.” -- Al. Cistelecan

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 140
Editura: Arc
Apariția: Ianuarie 2012
ISBN: 978-9975-61-704-8
Dimensiuni: 16,5 x 22,5 cm
Greutatea: 0.2600

Pareri