320 de Pisici Negre

320 de Pisici Negre
114,00 MDL (28,64 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Melania Lupu iese din închisoare şi încearcă să dezlege un mister: găsirea unei statui de aur, în mărime naturală, a Madonei care se află în Cimitirul Bellu. Intră astfel în contact cu un spărgător din Napoli şi cu o hoaţă din Frankfurt.

Apar, fireşte, spre deliciul cititorilor, maiorul Cristescu şi confidentul ei motanul Mirciulică. 

 

Despre Autoare


 

Rodica Ojog-Braşoveanu se naşte în familia unui avocat. Copilăria îi este una tulbure, întrucât tatăl său este de multe ori arestat şi întemniţat, ca fost deputat liberal. Urmează primele clase la „Maison de Français”, apoi face Liceul „Domniţa Ileana”, în prezent Liceul „Mihai Eminescu” (1948-1955), şi după absolvire se înscrie la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, dar în 1956 este exmatriculată şi arestată sub acuzaţia de solidarizare cu susţinătorii revoltei populare anticomuniste din Budapesta.

În 1962 este reabilitată, după ce fusese obligată să petreacă un an ca muncitoare într-o fabrică de medicamente, şi se înscrie din nou, de data aceasta la Iaşi, la Facultatea de Ştiinţe Juridice, pe care o va absolvi în 1967. Practică avocatura pentru o scurtă perioadă.

Debutează în 1969 cu un scenariu de televiziune şi publică apoi romanul Moartea semnează indescifrabil (1971), care apăruse iniţial în foileton într-un supliment literar vâlcean. A fost supranumita „Agatha Christie a României”. Dintre personajele care au făcut carieră sunt de amintit Melania Lupu (şi prietenul ei motanul Mirciulică) şi Minerva Tutovan (şi partenerul ei canişul Spiridon). 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 304
Editura: Nemira
Apariția: Septembrie 2012
ISBN: 978-606-579-398-9
Dimensiuni: 13 x 22 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri