23 de lucruri care Nu ți se spun despre Capitalism

23 de lucruri care Nu ți se spun despre Capitalism

Preț de Listă: 196,00 MDL (39,40 RON)

Preț: 98,00 MDL (19,70 RON)

Economisești: 98,00 MDL (19,70 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Doris Mironescu.
 
O demistificare stralucita a unor mituri ale capitalismului.” (John Gray, The Observer)
 
Discipol al lui Joseph Stiglitz si unul dintre cei mai iconoclasti economisti ai prezentului, Ha-Joon Chang demonteaza citeva dintre miturile capitalismului si ale lumii in care traim, intre care mitul pietei libere sau acela ca tehnologia este calea progresului pentru toata lumea. Rind pe rind, principiile unei doctrine economice primite de-a gata sint prezentate in contextul istoric al formarii lor, inainte de a deveni de la sine intelese. Globalizarea nu face lumea mai bogata. Tarile sarace dovedesc mai mult spirit antreprenorial decit cele bogate.
 
Managerii platiti mai bine nu obtin rezultate mai bune. Pornind de la date concrete, aceasta carte despre bani, egalitate, libertate si lacomie demonstreaza ca piata libera nu doar lucreaza in defavoarea oamenilor, ci este si o cale ineficienta de a gestiona economia.
 
„Ca sa-l parafrazez pe Winston Churchill, capitalismul este cel mai rau sistem economic, cu exceptia tuturor celorlalte. Nu sint anticapitalist sau anarhist, sint partizanul succesului capitalismului. Dar versiunea raspindita in ultimele doua-trei decenii este o versiune extrema a capitalismului pietei libere care, in pofida afirmatiilor economistilor, nu e nici singura si nici cea mai buna cale. Exista mai multe versiuni de capitalism, iar in volum arat ca tarile care au adoptat un alt fel de capitalism au reusit mult mai bine.” (Ha-Joon Chang)
 
„Sustinator al unei guvernari puternice, active si al unui capitalism diferit de piata libera, Chang face o expunere edificatoare a gindirii economice moderne si a circumstantelor in care aceasta a esuat, indemnindu-ne sa reconstruim complet economia mondiala.”-- Publishers Weekly
 
„Cei mai buni economisti sint cei care se uita la lumea noastra faurita de oameni si se intreaba: «de ce?». Chang este unul dintre ei.” --The Independent
 
 
Despre Autor
 
Ha‑Joon Chang sustine cursuri de economia dezvoltarii la University of Cambridge, Marea Britanie. Printre cele mai cunoscute volume ale sale se numara Kicking Away the Ladder: Development Strategy in Historical Perspective (2002, carte distinsa cu Premiul Myrdal), Globalization, Economic Development and the Role of the State (2003), Reclaiming Development: An Alternative Economic Policy Manual (in colab., 2004).
 
In 2005, a fost distins cu Premiul Leontief pentru progresele aduse gindirii economice. De acelasi autor, la Editura Polirom a mai aparut 23 de lucruri care nu ti se spun despre capitalism (2011).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 288
Editura: Polirom
Apariția: Aprilie 2011
ISBN: 978-973-46-1888-0
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.4300

Pareri