101 Cuvinte Argotice

101 Cuvinte Argotice
196,00 MDL (43,94 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Argoul fascineaza prin exotism si familiaritate, fiind un limbaj deopotriva departat si apropiat, al altora si al nostru: alcatuit din cuvinte uneori misterioase, cu forma de neinteles, dar, mai des, inselatoare prin sensul neobisnuit asociat unei forme banale.
In acelasi timp, argoul e o ilustrare a posibilitatilor ludice si estetice ale limbii; un spatiu in care isi manifesta creativitatea vorbitori anonimi, dotati cu ingeniozitate si umor.

Multa vreme neinregistrate in scris si necuprinse in dictionare, unele dintre aceste cuvinte (si expresii) si-au schimbat destul de mult forma si sensul, devenind mici enigme etimologice. Dar tocmai acest lucru trezeste curiozitatea justificata a cititorului. Prezenta lucrare s-a incumetat pe acest teren alunecos, unde efortul detectivistic aduce surprize si satisfactii mai mari decat in zonele mai asezate, mai cunoscute ale limbii.

Colectia „Viata cuvintelor“ – conceputa ca itinerar in lumea cuvintelor romanesti, intr-o forma atragatoare si accesibila oricarui cititor – prezinta, in volume variabile ca marime (de aproximativ doua sute cincizeci de pagini), cele mai importante fapte lexicale de natura sa ilustreze ideea formulata in titlul ei. Fiecare volum al colectiei cuprinde povestea a circa o suta de cuvinte dintr-un anumit domeniu. Am ales sa utilizam, in toate viitoarele titluri, numeralul „o suta unu" pentru simbolica sa (101 cuvinte argotice, 101 nume de monede, 101 nume de boli, 101 termeni de sah,101 termeni religiosi, 101 termeni din muzica, 101 greseli de limba etc.). „Viata cuvintelor“ beneficiaza de contributiile a numerosi lingvisti de mare valoare, din tara si din strainatate.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 272
Editura: Humanitas
Apariția: 2010
ISBN: 9789735028114
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri