101 Cărți de Citit Într-o Viață, Vol. 84. Nunta lui Figaro. Bărbierul din Sevilla

101 Cărți de Citit Într-o Viață, Vol. 84. Nunta lui Figaro. Bărbierul din Sevilla

Preț de Listă: 50,00 MDL

Preț: 45,00 MDL

Economisești: 5,00 MDL (10%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Operă simptomatică pentru sfârşitul veacului al XVIII-lea, teatrul lui Beaumarchais îşi păstrează şi astăzi, intactă, sinceritatea scenică.

Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais, născut exact la un secol distanţă de Molière, la 24 ianuarie 1732, este poate scriitorul a cărui biografie a servit perfect concepţia tradiţională că autorul este tatăl propriului săi erou.

Autorul a ratat de câteva ori în literatura dramatică, dar a avut ingeniozitatea (pe care mulţi au apreciat-o cu superlativul geniului comic) de a construi două comedii care desăvârşesc o tradiţie. Nunta lui Figaro a reprezentat cel mai mare succes de teatru al secolului, cu 73 de reprezentaţii la Comedia Franceză, între 27 aprilie 1784, când a avut loc premiera şi februarie 1785.

Celebra operă a lui Beaumarchais reprezintă o poveste plină de intrigi şi întorsături de situaţie. Totul începe atunci când stăpânul lui Figaro, contele Almaviva, se plictiseşte de relaţia conjugală şi încearcă să o cucerească pe Susanna, logodnica lui Figaro.

Subiectul Bărbierului din Sevilla nu era unul nou pentru acea perioada: teama fetei tinere, smulsă de iubitul ei din mâna ameninţătoare a bătrânului ursuz, care vrea să o ia de nevastă.

Descrierea Colecției

După colecţia de succes "100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", Editura Adevărul continuă publicarea de titluri consacrate din literatura universală prin iniţierea seriei 101 cărţi de citit într-o viaţă.

Volumele păstrează grafica seriei anterioare şi includ ilustraţii, singura diferenţă fiind culoarea roşie a copertelor, care vor lua locul copertelor verzi.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 448
Editura: Adevărul
Apariția: 2012
ISBN: 978-606-644-026-4
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri