101 Cărți de Citit Într-o Viață, Vol. 78. Litera Stacojie

101 Cărți de Citit Într-o Viață, Vol. 78. Litera Stacojie
50,00 MDL (11,74 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Romanul lui Nathaniel HawthorneLitera Stacojie" este renumit pentru ca prezinta pe langa aspectele de civilizatie americana, o poveste care merita urmarita.

Desi Hawthorne nu l-a privit ca pe cea mai mare opera a sa, romanul este privit nu doar ca cea mai mare realizare a sa, dar adesea ca cel mai mare roman din istoria literara americana. Dupa ce a fost publicat, in 1850, criticii au vazut in el inceputul unei traditii literare americane distincte.

Drama emotionala si psihologica se desfasoara in jurul lui Hester Prynne, care este condamnata pentru adulter in Bostonul colonial de catre autoritatile civile puritane. Hester este obligata sa poarte litera „A” pe piept ca un simbol permanent al pacatului ei.

Frumusetea romanului consta, pe langa maiestria cu care fiecare personaj isi brodeaza propria masca pe care o poarta in fata societatii, in multitudinea de simboluri care suporta mai mult decat o singura interpretare.


Descrierea Colecției

După colecţia de succes "100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", Editura Adevărul continuă publicarea de titluri consacrate din literatura universală prin iniţierea seriei 101 cărţi de citit într-o viaţă.

Volumele păstrează grafica seriei anterioare şi includ ilustraţii, singura diferenţă fiind culoarea roşie a copertelor, care vor lua locul copertelor verzi.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 256
Editura: Adevărul
Apariția: 2012
ISBN: 978-606-644-032-9
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri