101 Cărți de Citit Într-o Viață, Vol. 72. Nuvele

101 Cărți de Citit Într-o Viață, Vol. 72. Nuvele

Preț de Listă: 50,00 MDL (10,54 RON)

Preț: 45,00 MDL (9,49 RON)

Economisești: 5,00 MDL (1,05 RON) (10%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Potrivit soţiei lui Tolstoi, ideea de a scrie Sonata Kreutzer i-a venit autorului la sugestia unui prieten actor, care se afla în vizită. În primăvara anului 1887 se afla în casa scriitorului un muzician amator, care a cântat Sonata lui Beethoven. Momentul a adus în prim-plan idei vechi, pe care scriitorul le avusese cu ceva timp în urmă, legate de o intrigă în tablouri.

Tolstoi şi-a plasat povestea şi personajele într-un tren, cu conversaţii care se dezvoltă spre adevărate polemici în legătură cu viaţa de familie şi căsnicie. După de a publicat Sonata Kreutzer, Tolstoi a fost acuzat că pledează pentru imoralitate. Sfântul Sinod a scris ţarului, moment care a coincis cu începutul decăderii lui Tolstoi în ochii Bisericii, şi care a dus în cele din urmă la excomunicarea autorului. Forţat de împrejurări, Tolstoi a scris un postscriptum, în care a încercat să explice vederile sale oarecum neortodoxe.

Cuprins:
Sonata Kreutzer, Doua versiuni diferite ale istoriei unui stup cu captar de curmei, Bancnota falsă, Fericirea in casnicie, Stapan si sluga, Hagi-Murad

Descrierea Colecției

După colecţia de succes "100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", Editura Adevărul continuă publicarea de titluri consacrate din literatura universală prin iniţierea seriei 101 cărţi de citit într-o viaţă.

Volumele păstrează grafica seriei anterioare şi includ ilustraţii, singura diferenţă fiind culoarea roşie a copertelor, care vor lua locul copertelor verzi.

Detaliile Produsului

Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 448
Editura: Adevărul
Apariția: 2012
ISBN: 978-606-644-022-6
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri