101 Cărți de Citit Într-o Viață. Vol. 69. Doamna Dalloway. Camera lui Jacob

101 Cărți de Citit Într-o Viață. Vol. 69. Doamna Dalloway. Camera lui Jacob

Preț de Listă: 50,00 MDL (12,50 RON)

Preț: 29,00 MDL (7,25 RON)

Economisești: 21,00 MDL (5,25 RON) (42%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Virginia Woolf a fost o scriitoare engleză, eseistă, feministă, editoare și scriitoare de povești, cunoscută drept una dintre figurile moderniste literare de frunte ale secolului al XX-lea. Operele ei cele mai renumite au fost: Doamna Dalloway, Spre far, Orlando, Camera lui Jacob şi eseul O camera separata.

„Doamna Dalloway“ este unul dintre cele mai cunoscute romane moderniste ale Virginiei Woolf care stăpâneşte perfect tehnica literară de mare efect a fluxului conştiinţei. Pe întreg parcursul romanului, cititorul este invitat să pătrundă în străfundurile conştiinţei personajelor, pentru a vedea cum gândurile acestora trec cu repeziciune de la un lucru la altul şi cum fug unul de celălalt. Este exprimarea verbală a celor mai intime procese psihologice ale omului.

Personajul principal al romanului, Clarissa Dalloway, este o femeie între două vârste, ale cărei pasiuni de tinereţe au fost "cheltuite" toate şi, în timp ce se pregăteşte pentru petrecere şi se concentrează asupra a ceea ce are de făcut, încep să-i revină amintiri şi să rememoreze momentele definitorii ale vieţii sale şi cum lucrurile ar fi putut sta cu totul altfel. Undeva în altă parte în Londra, Septimus Smith are viziuni oribile, luptându-se să trăiască în urma unei psihoze traumatice. Pe măsură ce romanul avansează, vieţile celor două personaje se amestecă, până în momentul în care intră în coliziune în mod spectaculos.

Camera lui Jacob este primul roman experimental al Virginiei Woolf, în care accentul cade pe portretul unui tânăr, reprezentant şi, în acelaşi timp, victimă a valorilor sociale ce au angrenat societatea edwardiană în război. Traseul existenţial al lui Jacob se conturează încă din perioada copilăriei, urmând anii petrecuţi în Universitatea Cambridge, apoi în mediul boem al Londrei, iar spre final, călătoria în Grecia, înainte ca izbucnirea războiului să schimbe iremediabil soarta personajului principal. Fără a încerca să păstreze însă conturul ferm al evenimentelor cronologice, privirea contemplativă a autoarei nu pierde nici o clipă din vedere mişcarea continuă a lucrurilor.

Descrierea Colecției

După colecţia de succes "100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", Editura Adevărul continuă publicarea de titluri consacrate din literatura universală prin iniţierea seriei 101 cărţi de citit într-o viaţă.

Volumele păstrează grafica seriei anterioare şi includ ilustraţii, singura diferenţă fiind culoarea roşie a copertelor, care vor lua locul copertelor verzi.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 352
Editura: Adevărul
Apariția: 2012
ISBN: 978-606-644-008-0
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri