101 Cărți de Citit Într-o Viață. Vol. 60. Rob Roy

101 Cărți de Citit Într-o Viață. Vol. 60. Rob Roy

Preț de Listă: 50,00 MDL (10,05 RON)

Preț: 45,00 MDL (9,05 RON)

Economisești: 5,00 MDL (1,01 RON) (10%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Rob Roy prezinta o serie de evenimente petrecute in perioada rascoalei Iacobitilor din Anglia, la care a luat parte si personajul al carui nume da titlul romanului.
Desi titlul este numit dupa el, personajul Rob Roy nu este prezent decat intr-o serie de situatii si nu este personajul central al operei. Firul narativ urmareste povestea relatata la persoana I sub forma unei destainuiri a lui Francis Osbaldistone, fiu de comerciant, care este trimis de tatal sau in nordul Angliei.

In timpul calatoriei sale, Francis intalneste doua personaje care vor avea o mare importanta in roman. Primul este Morris, un agent oarecare care transporta o valiza misterioasa. Al doilea este un strain misterios care mai tarziu se dovedeste a fi Rob Roy. Morris pretinde ca a fost jefuit si il acuza pe Francis de crima, dar acesta scapa deoarece Rob Roy apare la momentul oportun.

Water Scott realizeaza descrieri minunate ale tinuturilor si ale devotamentului oamenilor care traiesc in propria maniera. In acest sens, Rob Roy are un sens semnificativ pentru vremurile noastre, in care fiecare persoana doreste sa traiasca libera, fara sa se supuna regulilor si reglementarilor existente.

Descrierea Colecției

După colecţia de succes "100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", Editura Adevărul continuă publicarea de titluri consacrate din literatura universală prin iniţierea seriei 101 cărţi de citit într-o viaţă.

Volumele păstrează grafica seriei anterioare şi includ ilustraţii, singura diferenţă fiind culoarea roşie a copertelor, care vor lua locul copertelor verzi.

Detaliile Produsului

Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 496
Editura: Adevărul
Apariția: 2011
ISBN: 978-606-539-977-8
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri