Descriere
Descrierea Cărții
1001 de reţete culinare e o ciocnire de culturi şi civilizaţii gastronomice. Ea se răsfoieşte şi se găteşte, se citeşte şi se gustă, printre savori, pofte, delicii şi experimente. Un volum pantagruelic ca o veşnică şi irezistibilă invitaţie la masă...
Un periplu gastronomic pe cele şapte continente, cu detalii savuroase despre tot ceea ce ţine de arta culinară şi nu numai... Mâncarea noastră de toate zilele este o necesitate, dar şi o artă. Mâncarea e cultură în egală măsură cu un spectacol sau cu o carte. Iar atunci când cartea este despre mâncare, e o întâlnire inedită, care nu trebuie ratată.
Veţi gusta preparate picante vândute pe străzile din Indonezia, supe de peşte servite în elegantele restaurante pariziene, paste făcute de gospodinele din Toscana sau faimoasele brânzeturi olandeze. Fiecare fel de mâncare este prezentat amănunţit, trimitându-vă în locul din care provine, arătându-vă cum a evoluat în timp şi, bineînţeles, învătându-vă să o preparaţi, cu ajutorul celor mai bune ingrediente.
Despre Autor
Terry Durack este un critic respectat în domeniul gastronomiei. A activat în Sydney ca editor la The Sydney Morning Good Food Guide, după care la Londra ca și critic pentru The Independent, câștigând premiul Glenfiddich Restaurant Critic of the Year și Best Restaurant Critic la Le Cordon Bleu Food Media Awards.
Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:
Detaliile Produsului
Limba: | Română |
---|---|
Coperta: | Copertă tare |
Pagini: | 960 |
Editura: | Litera |
Apariția: | 2008 |
ISBN: | 978-973-675-422-7 |
Dimensiuni: | 17 x 22 cm |
Greutatea: | 1.1000 |