1001 de Adevăruri care o să te Facă să te c#*i pe Tine de Frică

1001 de Adevăruri care o să te Facă să te c#*i pe Tine de Frică
139,00 MDL (32,62 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Microbi și boli de care n-ai auzit niciodată, ciudățenii anatomice și aberații ale naturii, adevăruri șocante despre vicii sau mâncare... lumea este, într-adevăr, un loc înfricoșător. Dacă n-o să-ți vină de hac vreun șofer nebun, atunci o să mori de cancer. Dacă nu de cancer, atunci din cauza vreunei bacterii. Sau a încălzirii globale. Dacă nici încălzirea globală nu va fi de vină, atunci poate trăsnetul. Sau pur şi simplu niște chestii banale, ca de exemplu, apa pe care o bei sau alimentele pe care le consumi.

Dar, nu-i nimic, e bine să te sperii. Așa poți evita pericolele. Cary McNeal îți dezvăluie 1001 de adevăruri, bine documentate, din cele mai diverse domenii, de la insecte și sex la vreme și OZN-uri. Și nu sunt orice fel de adevăruri, ci informații care de care mai înspăimântătoare și mai bizare, însoțite fiecare de un comentariu haios, menit să mai destindă atmosfera.

Informațiile sunt împărțite pe capitole cu titluri amuzante:

- Nici ţie nu ţi-a plăcut? Tot ce nu voiai să ştii despre sex şi dragoste;

- Oare munca la birou te va distruge? Motive în plus să-ţi urăşti slujba, şeful şi colegii cretini;

- Fugi ca de streche! Câteva informaţii despre insecte care o să-ţi dea fiori.

Ciudată, înfricoșătoare, scârboasă, dar amuzantă - o carte originală, perfectă pentru a alunga plictiseala și seriozitatea!

Recenzii

1001 de adevăruri care o să te facă să te c#*ci pe tine de frică este o carte interesantă, deși nu pot spune că mi-a fost frică sau m-a speriat ceea ce am citit. M-a îngrozit în unele cazuri, m-a îngrețoșat în altele, dar cam atât. Pe de altă parte, mi s-a părut destul de distractivă. Cu excepția a două dintre cele 1001 chestii despre… tot și toate, fiecare fapt este însoțit de o… glumiță. Unele dintre ele sunt mai reușite, altele mai răsuflate, dar în general spun ceva despre felul în care lucrurile acestea sunt percepute de oameni.

Cele 1001 lucruri despre care Cary McNeal scrie sunt lucruri deosebite, care de obicei nu sunt menționate pentru că oamenii preferă un alt tip de informații, anume acel tip care nu sperie, nu îngrețoșează și nu deprimă. Multe dintre informații se referă fie exclusiv la SUA, fie la studii aplicate pe populația din SUA, chiar dacă studiază fenomene care există pretutindeni în lume. Multe dintre ele au, pur și simplu, valoare statistică, devenind interesante pentru public, în cel mai bun caz, din cauza unei bizarerii („Într-o dezbatere pentru alegerile prezidențiale în 2008 „Instalatorul Joe” a fost menționat de 26 de ori, în timp ce teme de campanie mai serioase, precum criza economiei americane și Irakul au fost menționate de numai 16 ori, respectiv 6 ori. Măcar de-ar dispărea și celelalte probleme la fel de repede ca Joe.

Plusuri: 1001 de adevăruri... este o carte distractivă. Utilitatea ei este îndoielnică, dar lucrul acesta nu este, totuși, foarte important, ci mai degrabă faptul că destinde și că poate fi citită oricând, oricât și oriunde (chiar și pe closet, după cum sugerează chiar autorul). În plus, veridicitatea lucrurilor descrise nu poate fi contestată, având în vedere că fiecare din ele este însoțit de bibliografie.

Minusuri: Cu excepția câtorva lucruri utile, pe care omul obișnuit le evită instinctual, nu prea văd utilitatea lecturării acestei cărți, în afară de purul divertisment. Mai puțin capitolul Nu ți-e bine? - Câteva adevăruri despre sănătate care o să te îmbolnăvească.

Recomandari: Cartea este scrisă pentru colecționarii de lucruri bizare, pentru cei care preferă rubrica Divertisment a unui ziar, sau site-uri precum www.cracked.com.

-- Ovidiu Leonte, Bookblog.ro

Despre Autor

Cary McNeal este scriitor și producător de televiziune, distins cu premiul Emmy. A scris scheciuri pentru Mike Myers, Chris Tucker, Jackie Chan, Matt le Blanc, Fred Willard etc. McNeal este și autorul bestsellerului Crap I Bought on eBay.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 336
Editura: Litera
Apariția: Iulie 2013
ISBN: 978-606-686-212-7
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri