Semiluna și haosul

Semiluna și haosul
45,00 MDL (9,41 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Olivier Roy, specialist in islam, reuseste sa descrie in putine cuvinte, o situatie extrem de complexa: implicatiile pe care neoconservatorismul le-a avut asupra deciziilor lui George Bush. Punand la comun pe aceeasi axa a raului state diferite (Iran, Irak), miscari politice (Hamas, Hezbollah) si organizatii teroriste deteritorializate (Al Qaeda), Statele Unite au globalizat razboiul, nelasand loc pentru diplomatie. Aceasta strategie, rezultata din ideologia neoconservatoare a reprezentat un esec total si a inflamat discursurile impotriva globalizarii.

Orientul Mijlociu este si astazi teatrul a numeroase conflicte generate, printre altele, de clivaje nationaliste, etnice sau confesionale. Adesea, acestea sunt instrumentalizate potrivit unei logici a razboiului rece. In plus, raspunsul dat de administratia Bush evenimentelor din 11 septembrie a reaprins brusc toate aceste conflicte.

Biografie

Olivier Roy (n. 1949) este politolog francez specializat in Islam. Olivier Roy a absolvit filosofia in 1972 şi a inceput sa predea in 1973. In 1985 a devenit cercetator la CNRS (Centrul National al Cercetarii Stiintifice din Franta). Si-a sustinut doctoratul in stiinte politice in 1996 si a devenit director la CNRS si director de studii la Ecole des hautes etudes en sciences sociales (EHESS). Este de asemenea cercetator asociat la Centre d'etudes et de recherches internationales (CERI). Din septembrie 2009 preda la Institut Universitaire Europeen de Florence in Italia.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Le croissant et le chaos
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 128
Editura: Nemira
Apariția: 2010
ISBN: 978-606-8134-39-0
Dimensiuni: 13,0 x 20,0 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri